Patlidžan i crveni radič čine zanimljiv prilog

Laura Roman
Ako voliš azijsku kuhinju, obožavat ćeš ovaj nesvakidašnji prilog...
Vidi originalni članak

Ova prilog, inspiriran azijskom kuhinjom, pun je divnih okusa i mirisa. Patlidžan i crveni radič super se slažu s toplim začinima, a đumbir i svježe klice daju jelu dozu ljutine.

Poigraj se začinima koji su ti pri ruci i unesi malo svježine u svoj tjedni jelovnik.

 

La vie shobaine Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka

 

Sastojci:

  • 250 g patlidžana
  • 100 g crvenog radiča
  • 50 g mladog luka
  • 2 cm svježeg đumbira
  • 3 češnja češnjaka
  • ¼ žličice cimeta, anisa, kumina, klinčića
  • 3 zrna pimenta, papra
  • 2 žlice tamari umaka
  • 1 žlica crnog sezama
  • Po želji:
  • klice brokule i rotkvice

 

La Vie Shobaine Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom

 

Postupak:

  1. Patlidžan nareži lagano posoli. Ostavi sa strane dok pripremaš ostatak povrća.
  2. Crveni radič operi i nareži na manje komadiće. Nareži mladi luk, a đumbir i češnjak sitno nasjecka.
  3. U posudici pomiješaj začine: cimet, anis, kumin, klinčić, piment i papar. Ja sam koristila piment i papar u zrnu pa sam ih usitnila u mužaru prije dodavanja u smjesu.
  4. Tavu lagano naulji te zagrij na srednje jakoj vatri. Dodaj začine i poprži ih 30 sekundi, te potom dodaj đumbir, mladi luk i češnjak. Pripazi da češnjak ne zagori.
  5. U tavu ubaci patlidžan i pojačaj vatru. Nakon što se patlidžan lagano popržio, dodaj radič i jednu veliku žlicu sjemenki crnog sezama.
  6. Kada se povrće počne lijepiti za tavu, podlij s dvije žlice tamari umaka i još vrlo kratko termički obradi.
  7. Serviraj odmah, po želji uz svježe klice brokule i rotkvice.

Ne zaboravi pregledati blog La Vie Shobaine!

Posjeti Gastro.hr