Ova prilog, inspiriran azijskom kuhinjom, pun je divnih okusa i mirisa. Patlidžan i crveni radič super se slažu s toplim začinima, a đumbir i svježe klice daju jelu dozu ljutine.
Poigraj se začinima koji su ti pri ruci i unesi malo svježine u svoj tjedni jelovnik.
Sastojci:
- 250 g patlidžana
- 100 g crvenog radiča
- 50 g mladog luka
- 2 cm svježeg đumbira
- 3 češnja češnjaka
- ¼ žličice cimeta, anisa, kumina, klinčića
- 3 zrna pimenta, papra
- 2 žlice tamari umaka
- 1 žlica crnog sezama
- Po želji:
- klice brokule i rotkvice
Postupak:
- Patlidžan nareži lagano posoli. Ostavi sa strane dok pripremaš ostatak povrća.
- Crveni radič operi i nareži na manje komadiće. Nareži mladi luk, a đumbir i češnjak sitno nasjecka.
- U posudici pomiješaj začine: cimet, anis, kumin, klinčić, piment i papar. Ja sam koristila piment i papar u zrnu pa sam ih usitnila u mužaru prije dodavanja u smjesu.
- Tavu lagano naulji te zagrij na srednje jakoj vatri. Dodaj začine i poprži ih 30 sekundi, te potom dodaj đumbir, mladi luk i češnjak. Pripazi da češnjak ne zagori.
- U tavu ubaci patlidžan i pojačaj vatru. Nakon što se patlidžan lagano popržio, dodaj radič i jednu veliku žlicu sjemenki crnog sezama.
- Kada se povrće počne lijepiti za tavu, podlij s dvije žlice tamari umaka i još vrlo kratko termički obradi.
- Serviraj odmah, po želji uz svježe klice brokule i rotkvice.
Ne zaboravi pregledati blog La Vie Shobaine!