Ove slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Možete ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.
U tijesto za palačinke nisam stavljala mineralnu vodu samo zato što je nisam imala kod kuće, ali palačinke su fino uspjele i bez nje. Ako želite, možete dio mlijeka iz recepta zamijeniti mineralnom vodom. Dobar tek!
Sastojci
za palačinke:
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- 400 ml mlijeka
- 80 g bezglutenskog brašna
- 80 g heljdinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica rakije
Za nadjev:
- 230 g kuhane blitve
- 300 g svježeg sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 50 g pancete
Za preljev:
- 100 g kiselog vrhnja
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Postupak:
- U posudi izmiješajte jaje s malo soli te onda ulijte mlijeko. Dodajte suhe sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno te prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i žličicu rakije kako vam palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće. Ispecite palačinke.
- Pripremite nadjev tako da skuhanu blitvu nasjeckate na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisnite rukama kako biste izvukli višak vode pa ju stavite u posudu.
- Dodajte joj svježi sir, kiselo vrhnje i pancetu narezanu na kockice.
- Palačinke punite smjesom, te ih zarolajte. Stavite ih u namašćenu posudu za pečenje.
- Prelijte palačinke smjesom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i pecite ih 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!