Pečene breskve u divnom ljetnom desertu!

Fitness Klinika
Kada smišljamo nove kombinacije uvijek imamo na umu nutritivnu vrijednost obroka i zato često koristimo posni sir. Na 100 g ima 12 g proteina koji su gradivni element našeg tijela.
Vidi originalni članak

U trgovinama se može nabaviti pasirani posni sir koji je kremast, ili pak obični možete obraditi štapnim mikserom i dobiti sličan efekt. Dakle, recept za ukusan i nutritivno hranjiv obrok je jednostavan.

Kombinirajte posni sir s nekim voćem i možete to smatrati čak i jako hranjivim međuobrokom. U ovoj kombinaciji s orasima smo unijeli i dobre masnoće (omega-3).

iz bakine kuhinje Ukusne i lijepe - te male slatke breskve!

 

Za 4 čašice:

  • 3 srednje breskve
  • 1 šalica oraha
  • 1 žlica meda
  • 250 g posnog sira (najbolje kremasti)
  • 1 grčki jogurt (150 g)
  • Svježi bosiljak

Priprema:

1.    Večer prije orahe namočite u vodi, sutradan ih dobro isperite, dodajte žlicu meda pa blenderom ili štapnim mikserom pretvorite u kremu
2.    Breskve narežite na komadiće pa s 3-4 lista bosiljka stavite u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne ispari tekućina 
3.    Kremasti posni sir i grčki jogurt mikserom pomiješajte u glatku kremu
4.    U čašice na dno stavite kremu od oraha, dodajte pečene breskve i prelijte kremom od posnog sira, ukrasite svježim bosiljkom

ODMAH GOTOVO Na roštilj bacite breskve

 

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebooku!

Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Posjeti Gastro.hr