Pečeni Camembert nadjeven džemom od kupina

Laura Roman
Ovo brzinsko jelo oduševit će sve ljubitelje dubokih, orašastih okusa sira...
Vidi originalni članak

Pečeni sir Camembert već je sam po sebi izrazito ukusan, ali u ovom receptu obogatili smo ga raznim komplementarnim okusima. Džem od kupina, papar i timijan odlično se slažu s orašastim, dubokim okusima sira.

Priprema je izrazito jednostavna i brza, pa ćete u tren oka imati jelo koje će oduševiti vaše ukućane ili goste. 


Sastojci:

  • 1 kolut Camembert sira (250 g)
  • 2 žličice džema od kupina
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica balzamičnog octa
  • Papar
  • Svježe sjemenke šipka ili svježe kupine
  • Kruh po izboru

 

LA VIE SHOBAINE Jesenska salata od kvinoje i butternut tikve

 

Postupak:

  1. Camembert izvadite iz folije u kojoj je pakiran. Njegovu drvenu kutijicu obložite papirom za pečenje, te vratite sir u kutijicu. Oštrim nožem u dva dijagonalna smjera zarežite površinu sira. 
  2. U zarezane dijelove sira utrljajte timijan i popaprite. 
  3. U zdjelici pomiješajte džem od kupina s balzamičnim octom i stavite tu smjesu na vrh sira. Ako su vam dostupne svježe kupine, možete dodati nekoliko svježih kupina na vrh sira, ali nije nužno. 
  4. Sir stavite peći na 180 stupnjeva 12-15 minuta. 
  5. Dekorirajte sa svježim sjemenkama šipka ili svježim kupinama. 

Poslužite odmah - uz tostirani kruh. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Posjeti Gastro.hr