Pečeni sir Camembert već je sam po sebi izrazito ukusan, ali u ovom receptu obogatili smo ga raznim komplementarnim okusima. Džem od kupina, papar i timijan odlično se slažu s orašastim, dubokim okusima sira.
Priprema je izrazito jednostavna i brza, pa ćete u tren oka imati jelo koje će oduševiti vaše ukućane ili goste.
Sastojci:
- 1 kolut Camembert sira (250 g)
- 2 žličice džema od kupina
- 1 žličica timijana
- 1 žličica balzamičnog octa
- Papar
- Svježe sjemenke šipka ili svježe kupine
- Kruh po izboru
Postupak:
- Camembert izvadite iz folije u kojoj je pakiran. Njegovu drvenu kutijicu obložite papirom za pečenje, te vratite sir u kutijicu. Oštrim nožem u dva dijagonalna smjera zarežite površinu sira.
- U zarezane dijelove sira utrljajte timijan i popaprite.
- U zdjelici pomiješajte džem od kupina s balzamičnim octom i stavite tu smjesu na vrh sira. Ako su vam dostupne svježe kupine, možete dodati nekoliko svježih kupina na vrh sira, ali nije nužno.
- Sir stavite peći na 180 stupnjeva 12-15 minuta.
- Dekorirajte sa svježim sjemenkama šipka ili svježim kupinama.
Poslužite odmah - uz tostirani kruh. Dobar tek!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!