Brzinski kolač s trešnjama i malinama

Nevena Josipović
Priprema je sasvim jednostavna i uzeti će ti 15 minuta vremena...
Vidi originalni članak

Tko kaže da brzi i jednostavni kolači nisu fini? Inače ja osobno nisam ljubitelj komada voća u kolačima, nekako mi je draže kada ne osjetim komadiće, radije biram neki mousse samo da ne vrtim voće po ustima. Ipak se držim one svoje izjave živjela čokolada.

Međutim, ovo je valjda jedini kolač u kojem mogu podnijeti komade voća, jer je biskvit lagan i jako ukusan. Često ga radim, a obožavaju ga djeca jednako kao i odrasli. Znači, zasluženo može biti u konkurenciji “bezvremenskih” kolača.

 

 

sezonski klasik Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl!

 

U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše blogerice Nevene posjeti blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
 

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žličica naribane limunove korice
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 dag trešanja
  • 12,5 dag malina

Priprema:

  1. Za početak trebat će ti čaša od 2 dl.
  2. Izmiksaj jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim miksajući dodaj jogurt, ulje i limunovu koricu. Za kraj dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i dobro sjedini smjesu.
  3. Trešnje očisti i operi. Također priredi i maline.
  4. Moram napomenuti da sam koristila kalup za torte (26 cm promjer) i sasvim je dovoljna količina smjese. Međutim, ako ćeš koristiti neku veću tepsiju smjesu moraš poduplati. U tom slučaju sve stavi duplo, osim praška za pecivo. 
  5. Kalup obloži papirom za pečenje, ako koristiš tepsiju ne trebaš staviti papir već poulji dno i pospi ga s malo brašna.
  6. Pećnicu zagrij na 180°C.
  7. Smjesu izlij u kalup, po njoj posloži trešnje i maline te peci 15 min na 180°C, zatim smanji na 150° i peci još 15-ak minuta. Kada kolač dobije lijepu zlatno-smeđu boju - gotov je. Ipak možeš probati čačkalicom i uvjeriti se. 
  8. Kada je kolač pečen, izvadi ga iz kalupa i pusti da se ohladi. Ako radiš u tepsiji, ostavite ga da se u njoj u potpunosti ohladi.
  9. Za kraj pospi šećerom u prahu, nareži ga na kocke i posluži.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr