Kolumne 12220 prikaza 18. lipnja 2018.

Ponedjeljkom: Super brzi kolač s trešnjama i malinama

Nevena Josipović
Tko kaže da brzi i jednostavni kolači nisu fini? Inače ja osobno nisam ljubitelj komada voća u kolačima, nekako mi je draže kada ne osjetim komadiće, radije biram neki mousse samo da ne vrtim voće po ustima. Ipak se držim one svoje izjave živjela čokolada.

Međutim, ovo je valjda jedini kolač u kojem mogu podnijeti komade voća, jer je biskvit lagan i jako ukusan. Često ga radim, a obožavaju ga djeca jednako kao i odrasli. Znači, zasluženo može biti u konkurenciji “bezvremenskih” kolača.

 

Možda vas zanima... Jednostavna torta sa svježim sirom i pekmezom od jagoda Kolumne

 

Priprema je sasvim jednostavna i uzeti će vam 15 minuta vremena. Stoga je najbolje da u nastavku pročitate recept i napravite kolač.

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Pavlova s jagodama i kremom od šumskog voća Kolumne
Možda vas zanima... Provjereno savršena torta od jagoda - evo i zašto! Kolumne
 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žličica naribane limunove korice
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 dag trešanja
  • 12,5 dag malina

Priprema:

  1. Za početak trebat će vam čaša od 2 dcl.
  2. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim miksajući dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Za kraj dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i dobro sjedinite smjesu.
  3. Trešnje očistite i operite. Također priredite i maline.
  4. Moram vam napomenuti da sam koristila kalup za torte (26 cm promjer) i sasvim je dovoljna količina smjese. Međutim ako ćete koristiti neku veću tepsiju smjesu morate poduplati. U tom slučaju sve stavite puta 2 osim što stavite samo jedan prašak za pecivo.
  5. Kalup obložite papirom za pečenje, ako koristite tepsiju ne trebate staviti papir već pouljite dno i pospite s malo brašna.
  6. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  7. Smjesu izlijte u kalup, po njoj posložite trešnje i maline te pecite 15 min na 180°C, zatim smanjite na 150° i pecite još 15-ak minuta. Kada vam kolač dobije lijepu zlatno-smeđu boju gotov je. Ipak možete probati čačkalicom da li je gotov.
  8. Kada je pečen kolač izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi. Ako radite u tepsiji ostavite ga u njoj da se ohladi.
  9. Za kraj pospite šećerom u prahu, narežite ga na kocke i poslužite.

Dobar tek!
 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.