Popečci od butternut tikve s pancetom

Laura Roman Popečci od tikve i kadulje
Imađ butternut tikvu koja danima stoji i čeka da ju upotrijebiš u nekom zanimljivom receptu? Imam ideju...
Vidi originalni članak

Danas ti donosim recept za fine popečke od butternut tikve i batata s pancetom i kaduljom. Slatkoća tikve i batata odlično se spaja s pancetom i začinima. Ja sam koristila bijeli batat jer sam njega imala kod kuće, ali slobodno možeš upotrijebiti narančasti koji je najlakše pronaći u trgovinama.

 

La vie shobaine Avokado tost od batata - doručak za pamćenje!

 

Iako su zasitni, nisam im mogla odoljeti te sam vjerojatno pola svih ispečenih popečaka pojela sama, a drugu polovicu sam ostavila za druge članove obitelji. No bez brige, ovaj recept količinski je dovoljan i za veću obitelj, a ako sve ne pojedeš kao prilog uz ručak, imaš već spremnu večeru!

 

La vie shobaine Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka

 

Našu kolumnisticu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

Sastojci:

  • 500 g butternut tikve
  • 500 g batata
  • 300 g jabuke
  • 100 g pancete
  • 2 jaja
  • 2 žlice krumpirovog škroba
  • 2 žlice brašna bez glutena
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 1 žličica Vegete
  • 2 žličice dalmatinskog začina
  • 8-10 listova suhe kadulje
  • Peršin
  • Sol i papar
  • Rižino brašno/dodatno brašno

Postupak pripreme:

  1. Butternut tikvu, batat, i jabuku grubo naribaj. Rukama lagano iscijedi višak vode koju puste, te smjesu prebaci u drugu zdjelu.
  2. Dodaj jaja i dobro promiješaj. Dodaj krumpirov škrob i brašno, pancetu narezanu na kockice, te začine: sol, papar, slatku papriku, dalmatinski mix začina te razmrvljene listove suhe kadulje. Na kraju dodaj i sitno nasjeckani peršin pa sve dobro promiješaj.
  3. Rukama formiraj polpete, odnosno popečke, te svaki uvaljaj u grubo rižino brašno prije pečenja. Peci ih na dobro zagrijanom kokosovom ulju, na laganoj vatri dok ne poprime zlatnu boju s obje strane. Dok se peku, popečke možeš lagano potisnuti špatulom kako bi bili plosnatiji.
  4. Kada se ispeku, stavi ih na papirnati kuhinjski ručnik kako bi se višak ulja ocijedio.
  5. Posluži ih same, uz vrhnje, ili umak od svježeg sira, jogurta i začinskog bilja.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr