Zasladi se mileram kolačem sa smokvama

Sweet 'n' Salty by Matea
Sigurna sam da je većina vas nekad u životu probala mileram tortu. Mnogi često misle da jedu cheesecake, ali naravno to je skroz druga priča....
Vidi originalni članak

Ja osobno preferiram mileram tortu, jer mi je daleko ukusnija. Ovaj put sam ju odlučila napraviti u obliku kolača i iskoristiti meni omiljeni plod ljetne sezone - smokve. Kombinacija s jagodama je također odlična, kao i sa šumskim voćem.

Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.

 

Sweet 'n' Salty Sami pripremite Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima

 

Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu
 

Za tijesto je potrebno:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Priprema tijesta:

  1. Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
  2. Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložiš i dno i bočne stijenke kalupa.

 

Sweet 'n' Salty Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima

 

Za punjenje je potrebno:

  • pola litre mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

Priprema punjenja:

  1. Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
  2. U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
  3. Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
  4. Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.

Posjeti Gastro.hr