Kolumne 3687 prikaza 04. kolovoza 2019.

Sami pripremite Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima

Sweet 'n' Salty by Matea
Paris-Brest klasik je s kojim jednostavno ne možete pogriješiti...

Klasično kuhano tijesto posuto bademima u kombinaciji s kremom od vanilije i karameliziranim lješnjacima... Ne znam za vas, ali meni zvuči savršeno...

 

Možda vas zanima... Neodoljiva čokoladna torta s kremom od mascarponea Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 
 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Za tijesto je potrebno:

  • 125 grama brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 2 žlice šećera
  • malo soli
  • 80 grama maslaca
  • 4 jaja

Za kremu je potrebno:

  • 470 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 70 grama šećera
  • 20 grama brašna
  • 30 grama škrobnog brašna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 15 grama maslaca
  • 200 grama karameliziranih lješnjaka (možete kombinirati bademe i lješnjake)
  • 150 grama maslaca sobne temperature
  • 250 ml tučenog slatkog vrhnja

Za karamelizirane lješnjake i bademe je potrebno:

  • 75 grama lješnjaka
  • 75 grama badema
  • 100 grama šećera
  • 2 žlice vode
  • malo soli

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Priprema:

  1. Orašaste plodove staviti u posudu za pečenje i tostirati u pećnici 15 minuta na 150 stupnjeva.
  2. Kad su gotovi, oljuštiti ih. U zdjeli zagrijati vodu i šećer do smećkaste boje, umiješati orašaste plodove, rasporediti u posudu za pečenje i ostaviti da se ohladi. Usitniti koristeći blender.
  3. Za kremu je potrebno zagrijati mlijeko do vrenja. U jednoj posudi mutiti žumanjke sa šećerom dok se sav šećer ne otopi. Potom dodati brašno i škrobno brašno te sve skupa dobro izmiješati. Umiješati dio zagrijanog mlijeka u smjesu sa žumanjcima te sve ukuhati u preostalom mlijeku. U kuhano dodati 15 grama maslaca i žlicu ekstrakta vanilije. Prekriti prianjajućom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiješati maslac, tučeno slatko vrhnje i usitnjene karamelizirane orašaste plodove.
  4. Za tijesto je potrebno zagrijati mlijeko i vodu s maslacem, šećerom i soli. Kad mješavina proključa, maknuti s vatre i umiješati svo brašno odjednom. Dobro izmiješati i vratiti na vatru, minutu-dvije konstantno miješajući. Ohladiti do sobne temperature. Dodavati jedno po jedno jaje i miksati do postizanja jednolike smjese koja će biti dovoljno rijetka da ju možete lako oblikovati, a opet dovoljno čvrsta da zadrži oblik.
  5. Lim prekriti masnim papirom za pečenje i uz pomoć dresir vrećice od kuhanog tijesta oblikovati jednake prstenove. Posuti ih listićima badema ili sjeckanim lješnjacima. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike pola sata. Kad su pečeni, isključiti pećnicu i ostaviti ih unutra da se još malo posuše.
  6. Prerezati prstenove po pola, puniti ih ohlađenom kremom i posuti šećerom u prahu.

Uživajte!

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

 

Možda vas zanima... Keksići s bananom i kikirikijem prava su poslastica Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.