Ja osobno preferiram mileram tortu, jer mi je daleko ukusnija. Ovaj put sam ju odlučila napraviti u obliku kolača i iskoristiti meni omiljeni plod ljetne sezone - smokve. Kombinacija s jagodama je također odlična, kao i sa šumskim voćem.
Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.
Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu! 
 
Za tijesto je potrebno:
- 250 g brašna
 - 100 g šećera
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 vanilin šećer
 - 100 g maslaca
 - 1 jaje
 
Priprema tijesta:
- Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
 - Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložiš i dno i bočne stijenke kalupa.
 
Za punjenje je potrebno:
- pola litre mlijeka
 - 2 pudinga od vanilije
 - 200 g šećera
 - 800 g milerama
 
Priprema punjenja:
- Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
 - U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
 - Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
 - Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.