Ja osobno preferiram mileram tortu, jer mi je daleko ukusnija. Ovaj put sam ju odlučila napraviti u obliku kolača i iskoristiti meni omiljeni plod ljetne sezone - smokve. Kombinacija s jagodama je također odlična, kao i sa šumskim voćem.
Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.
Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu!
Za tijesto je potrebno:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca
- 1 jaje
Priprema tijesta:
- Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
- Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložiš i dno i bočne stijenke kalupa.
Za punjenje je potrebno:
- pola litre mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Priprema punjenja:
- Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
- U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
- Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
- Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.