Kolumne 22. kolovoza 2021.

Zasladi se mileram kolačem sa smokvama

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurna sam da je većina vas nekad u životu probala mileram tortu. Mnogi često misle da jedu cheesecake, ali naravno to je skroz druga priča....

Ja osobno preferiram mileram tortu, jer mi je daleko ukusnija. Ovaj put sam ju odlučila napraviti u obliku kolača i iskoristiti meni omiljeni plod ljetne sezone - smokve. Kombinacija s jagodama je također odlična, kao i sa šumskim voćem.

Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.

 

Možda vas zanima... Sami pripremite Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima Kolumne

 

Druge recepte blogerice Sweet 'n' Salty potraži na njenom Instagram profilu
 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Za tijesto je potrebno:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Priprema tijesta:

  1. Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
  2. Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložiš i dno i bočne stijenke kalupa.

 

Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne

 

Za punjenje je potrebno:

  • pola litre mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

Priprema punjenja:

  1. Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
  2. U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
  3. Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
  4. Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zizi3005 09:56 13. Srpanj 2020.

    Ovo mora da je fantastično.