Pravi užitak: Jogurt kolač s trešnjama i bademima

Jannette Razum
Sezona je trešanja, iskoristite ih na najbolji mogući način!
Vidi originalni članak

Počastite se ovog vikenda jednim finim, sočnim kolačem od trešanja i badema. Za dodatni užitak, smjesu prije pečenja posipajte listićima badema tako da dobijete hrskavi, gornji sloj.

Pečeni kolač ohladite na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

 

Slatki svijet Iskoristite sezonu: Mrvičasti kolač sa sirom i jagodama

 

Slatki svijet Čokoladna mousse torta s jagodama

 

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 1 čaša tekućeg jogurta (200 g)
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša ulja ili 150 g maslaca sobne temperature
  • 1½ čaša glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • malo naribane limunove korice
  • ½ čaše mljevenih badema (100 g)
  • 400 g očišćenih trešanja

Priprema:

Napomena: Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.

  1. Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Zatim dodajte jaja i limunovu koricu. Još jednom sve dobro izmiksajte pa dodajte jogurt. Ako koristite ulje, onda ga dodajte nakon što dobro izmiksate jaja, šećer i limunovu koricu. Nakon toga ubacite jogurt.
  2. Na kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe.
  3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (cca 20x30 cm). Po vrhu smjese rasporedite očišćene trešnje.
  4. Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C.

Jannettine recepte potražite na blogu i Facebook stranici Slatki svijet torti i kolača.

Posjeti Gastro.hr