Počastite se ovog vikenda jednim finim, sočnim kolačem od trešanja i badema. Za dodatni užitak, smjesu prije pečenja posipajte listićima badema tako da dobijete hrskavi, gornji sloj.
Pečeni kolač ohladite na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!
Potrebno vam je:
- 2 jaja
- 1 čaša tekućeg jogurta (200 g)
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja ili 150 g maslaca sobne temperature
- 1½ čaša glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- malo naribane limunove korice
- ½ čaše mljevenih badema (100 g)
- 400 g očišćenih trešanja
Priprema:
Napomena: Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.
- Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Zatim dodajte jaja i limunovu koricu. Još jednom sve dobro izmiksajte pa dodajte jogurt. Ako koristite ulje, onda ga dodajte nakon što dobro izmiksate jaja, šećer i limunovu koricu. Nakon toga ubacite jogurt.
- Na kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe.
- Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (cca 20x30 cm). Po vrhu smjese rasporedite očišćene trešnje.
- Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C.
Jannettine recepte potražite na blogu i Facebook stranici Slatki svijet torti i kolača.