Pužići s fetom idealan su zalogaj za doručak, ručak ili večeru

Irena Gavran
Ovi slasni smotuljci poslužit će kao zalogaj za cijelu obitelj...
Vidi originalni članak

Ako su ti dosadili klasični pužići s nadjevom od rajčice i šunke, isprobajte kombinaciju s feta sirom, pancetom i ljutikom. 

Priprema vamti ne bi trebala biti problem ako imaš imalo iskustva s dizanim tijestom. Čak i ako nemaš, blogerica Pregacha vodit će te kroz cijeli proces i maksimalno ti olakšati pripremu.

Isprobaj i uživaj!

 

Pregacha Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca

 

Druge recepte potražite na blogu Pregacha i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje
  • 80 g otopljenog maslaca
  • Pola žličice soli

Nadjev:

  • 70 g sitno narezane slanine
  • 70 g - 8 glavica ljutike
  • 150 g feta sira
  • 100 g mekog sira, tipa brie
  • Začini po želji

 

Pregacha predstavlja... Grickalica tjedna: Krušni štapići sa sjemenkama i ribancem

 

Priprema:

  1. 500 g brašna stavi u veću posudu. Mlijeko ugrij, ali ne jako, ne smije biti vruće, nek bude tek toliko da rukom ne možeš probati. U mlijeko dodajtšećer i kvasac pa ostavi da kvasac proradi.
  2. U brašno dodaj smjesu od kvasca i mlijeka, jaje i maslac i mijesi dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavi da se diže jedno sat vremena.
  3. Počni s pripremom fila. Slaninu sitno nasjeckaj na stavite na vatru da se prži. Kad je mast malo pustila, a slanina zapečena, dodaj ljutiku narezanu na kockice ili trakice i kratko prodinstaj. Fil ostavi sa strane da se malo ohladi, pa dodaj fetu i meki sir, te sjedini sve žlicom da dobijete nešto kao namaz.
  4. Kad se tijesto uzdiglo, pobrašni lagano radnu površinu pa oklagijom zavaljaj tijesto u što pravilniji pravokutnik.  Tijesto premažite filom, pa izrežite nožem na tanke trakice cca 1,5 cm širine. Svaku trakicu zarolaj u pužić i slaži u namašćenu tepsiju (meni je bila dovoljna ona 25 x 35 cm. Između svake će biti malo mjesta, što je OK jer se dosta uzdignu u drugom mirovanju tj, dizanju.
  5. Ostavi pužiće da se dižu još nekih 40-ak minuta. Upali pećnicu na 190 stupnjeva, pa kad se zagrije, pužiće premaži umućenim jajetom i peci dok ne posmeđe.

Posluži uz fini umak.

Posjeti Gastro.hr