Salata od cikorije i ljubičastog batata

Laura Roman
Danas vam donosim jednostavan recept za zdravi prilog. Radi se o salati od krumpira i cikorije, ali u ponešto drugačijem obliku.
Vidi originalni članak

Važno je napomenuti da ovdje mislim na zelenu, lisnatu cikoriju a ne na belgijsku endiviju. Krumpir sam zamijenila ljubičastim batatom, a dodala sam i pastrnjak. Kruške daju dodatnu slatkoću, ali i sočnost.

 

LA VIE SHOBAINE Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 600 gr ljubičastog batata
  • 200 gr pastrnjaka
  • 450 gr cikorije
  • 2 kruške
  • Sol, papar, bosiljak, svježi hren

Postupak:

  1. Batat i pastrnjak ogulite, nasjeckajte na kockice i skuhajte na pari. Kuhajte ih odvojeno kako pastrnjak ne bi poprimio boju od batata.
  2. Cikoriju dobro operite i usitnite na manje komade, taman za zalogaj.
  3. Kruške također nasjeckajte na kockice.
  4. Sve sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli. Dodajte sol, papar, bosiljak i maslinovo ulje. Ja sam uzela i mali komadić svježeg hrena i naribala ga na sitno kako bih salati dala dodatnu jačinu.
  5. Servirajte kao prilog. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Slasni kruščići sa sirom za dobro jutro

 

Posjeti Gastro.hr