Semifreddo sa šumskim voćem i čokoladnim namazom

Irena Gavran
Nakon sline mesine za 1.maj šaljem jedno osvježenje... Mi smo danas samo na tome i baš nam godi.
Vidi originalni članak

Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. i živim na ovo semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju.

 

Pregacha Čokoladna torta s jagodama nestaje brže no što se priprema

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Pregacha Mileram kocke - brze, jednostavne, neodoljive

 

Potrebno vam je:

  • 300 g šumskog voća
  • 50g šećera
  • 100 g šećera
  • 60 ml vode
  • Prstohvat soli
  • 3 bjelanjka
  • 250 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Prvo izblendajte voće i šećer. Nakon bledanjanja možete voće protisnuti kroz sitno cjedilo, ako ne volite koštice pod zubima. Ja nisam, jer volim teksturu koju postignsa cijelimlim voćem.
  2. Krenite s pripremom mom sirupa. Vodu, šećer i sol stavite u posudu pa na jakoj vatri kuhajte dok se šećer ne otopi. Smanjite na srednje slabu vatru i kuhajte par minuta dok tekućina ne postane gustoće sirupa.
  3. U međuvremenu počnite miksati bjelanjke. Kad se počeo stvarati snijeg, počnite sipati vrući sirup, skroz lagano. Miksajući bez stajanja, uspite sav sirup.
  4. Sad slijedi najteži dio. Miksati morate par minuta, dok se bjelanjci ne prohlade u procesu skoro do sobne temperature.
  5. Dodajte im pire od voća i sjedinite.
  6. Vrhnje za šlag istucite u čvrsti snijeg, pa špatulom lagano umiješajte u smjesu.
  7. Kalup za kruh obložite prozirnom folijom sa svih strana.
  8. Ja sam dno posula s par žličica namaza od čokolade i lješnjaka i stresla pola smjese, pa opet posula s par par žličica namaza i istresla ostatak. Pospite s još još par žličica namaza. Neka namaz bude u tankom sloju kako biste lakše rezali kad se ohladi. 
  9. Prekrijte folijom odozgo i stavite u zamrzivač preko noći.
  10. Prije posluživanja izvadite pola sata i režite na komade vrućim nožem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr