Sezonska delicija: Kolač s malinama i mascarpone sirom

Jannette Razum
Maline i mascarpone uvijek su dobra kombinacija, pogotovo ako se radi o kolaču bez pečenja!
Vidi originalni članak

Pred nama je još dugo toplo ljeto, vrućine nas prate pa je bolje da se čim više klonimo naših pećnica!

Recept koji je pred vama zaista je jednostavan, a kolač ukusan, sočan... ma odličan! Na vama je da ga isprobate, možda već i ovaj vikend! 

 

Za pripremu kreme i podloge trebat će vam:

  • 1 veliki paket (400 g) piškota
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g mascarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 450 g zamrznutih malina

 

Za pripremu preljeva za piškote potrebno vam je: 

  • 200 ml vode
  • sok i korica od 1 limuna
  • 5 žlica šećera

 

Priprema:

  1. Maline istresite u cjedilo pa ostavite neka se odlede na sobnoj temperaturi. 
  2. Vodu prokuhajte sa šećerom te limunovim sokom i koricom. Kuhani sirup procijedite pa ostavite sa strane da se ohladi. Ako želite u sirup možete dodati i malo soka koji ostaje prilikom odmrzavanja malina. 
  3. Slatko vrhnje (200 ml) izmiksajte s vanilin šećerom pa lagano sjedinite s mascarpone sirom. 
  4. Svaku piškotu lagano umočite u ohlađeni sirup pa slažite jednu do druge u manji kalup za pečenje (cca 25 x 30 cm). Preko piškota premažite polovicu pripremljene kreme pa ravnomjerno rasporedite pola malina. 
  5. Ponovite postupak još jednom; piškote umočene u sirup od limuna, krema od mascarpone sira pa maline. 
  6. Kolač premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja i spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja. 

 

 

P.S. Želite li uživati u slatkim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile. 

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr