Kolumne 23. lipnja 2017.

Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasik svih klasika, kolač koji obožavaju na svim stranama svijeta, a i našoj je kolumnistici omiljen. Pavlova s malinama nešto je najbolje što ćete ovog ljeta isprobati!

Kao odličan početak za ljeto odlučila sam pripremiti pavlovu, meni jednu od dražih torti. Svaki put nestane u rekordnom roku pošto je svi doma jednostavno obožavamo. Priprema pavlove je zaista jednostavna, a rezultat okusa je očaravajući.

 

Pavlova Možda vas zanima... Mini pavlova sa sezonskim voćem Špajza

 

Hrskava izvana, meka unutra... još kad se spoji sa šlagom i voćem pa tako hladna omekša... Garantiram vam da će te ovu ljepoticu praviti više puta jednom kad ju probate. 

 

Pavlova1 Možda vas zanima... Ljetna Pavlova s marelicama i breskvama Kolumne

 

Za pripremu kora bit će vam potrebno:

  • 3 bjelanjka
  • Prstohvat soli
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 žličica alkoholnog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Dodaci:

  • 250 ml vrhnja za šlag 
  • Maline (ili drugo voće po vašem izboru) 

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

Priprema:

  1. Istucite bjelanjke zajedno sa soli u čvrsti snijeg
  2. Dodajte šećer te miksajte dok se sav šećer ne otopi (mora biti glatko među prstima kada probate) 
  3. Dodajte škrobno brašno, ocat te ekstrakt vanilije te izmiješajte
  4. Kore rasporedite na papir za pečenje (ja sam ih rasporedila na 2 dijela promjera 20 cm) 
  5. Kore pecite u zagrijanoj pećnici na 130°C oko sat vremena (gotove su kad počnu pucati), ostavite ih da se ohlade u pećnici nakon što su gotove 

Slaganje torte:

  1. Tortu slažete na sljedeći način: kora,šlag te maline na vrh 
  2. Možete staviti koru na koru tako će torta biti još više očaravajuća, ali ja sam se ovaj put odlučila složiti ih zasebno 
  3. Kore možete peći i u mini verzijama te tako napraviti mini tortice (druga slika). Prilagodite kako vam najbolje odgovara.

 

Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.

 

Možda vas zanima... Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.