Kao odličan početak za ljeto odlučila sam pripremiti pavlovu, meni jednu od dražih torti. Svaki put nestane u rekordnom roku pošto je svi doma jednostavno obožavamo. Priprema pavlove je zaista jednostavna, a rezultat okusa je očaravajući.
Hrskava izvana, meka unutra... još kad se spoji sa šlagom i voćem pa tako hladna omekša... Garantiram vam da će te ovu ljepoticu praviti više puta jednom kad ju probate.
Za pripremu kora bit će vam potrebno:
- 3 bjelanjka
- Prstohvat soli
- 150 g šećera u prahu
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1 žličica alkoholnog octa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Dodaci:
- 250 ml vrhnja za šlag
- Maline (ili drugo voće po vašem izboru)
Priprema:
- Istucite bjelanjke zajedno sa soli u čvrsti snijeg
- Dodajte šećer te miksajte dok se sav šećer ne otopi (mora biti glatko među prstima kada probate)
- Dodajte škrobno brašno, ocat te ekstrakt vanilije te izmiješajte
- Kore rasporedite na papir za pečenje (ja sam ih rasporedila na 2 dijela promjera 20 cm)
- Kore pecite u zagrijanoj pećnici na 130°C oko sat vremena (gotove su kad počnu pucati), ostavite ih da se ohlade u pećnici nakon što su gotove
Slaganje torte:
- Tortu slažete na sljedeći način: kora,šlag te maline na vrh
- Možete staviti koru na koru tako će torta biti još više očaravajuća, ali ja sam se ovaj put odlučila složiti ih zasebno
- Kore možete peći i u mini verzijama te tako napraviti mini tortice (druga slika). Prilagodite kako vam najbolje odgovara.
Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
U slast!