Špajza 26. travnja 2017.

Mini pavlova sa sezonskim voćem

Pavlova
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni bjelanjak i šećer odlična su zamjena klasičnom biskvitu, a s lakoćom podnosee raznovrsne nadjeve

Pavlova je kraljica voćnih slastica zbog beze kora između kojih možete slagati različito voće ovisno o sezoni. Slažete kore, mažete premazom po želji s dodatkom svježeg voća. Efektna i sočna, Pavlova je pravi odabir za vikend desert. 

Sastojci:

  • 6 bjelanjaka
  • 1 i 3/4 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 2 šalice šlaga
  • 1/3 šalice šećera
  • šljive i bobičasto voće po želji

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva.
  2. Izmutite bjelanjke dok se ne stvrdnu. Dodajte im šećer u prahu i škrobno brašno. Podijelite smjesu na 5 dijelova
  3. Pecite 1 sat u pećnici. Kad završite stavite sa strane da se ohladi. 
  4. Pripremite šlag i dodajte šećer. Slažite tortu prema uputama iz videa.
  5. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.