Kolumne 09. srpnja 2017.

Ljetna Pavlova s marelicama i breskvama

Pavlova1
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari recept za poznatu tortu u ljetnoj izvedbi sa sezonskim voćem

Pavlova uvijek oduševljava svojom lepršavošću, a naša nam je draga blogerica priredila jedno divno ljetno izdanje!

Možda vas zanima... Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama Kolumne

 

Sastojci za koru od bjelanjaka:

  • 4 bjelanjka (na sobnoj temperaturi)
  • 200g bijelog šećera
  • prstohvat soli
Pavlova Možda vas zanima... Mini pavlova sa sezonskim voćem Špajza

 

Sastojci za kremu:

 

  • 4 žumanjka
  • 30g bijelog šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 40g oštrog brašna
  • 125ml mlijeka
  • 125g maslaca
  • 3 breskve
  • 4 marelice
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1 burbon vanilin šećer

Pavlova2 | Author: Anastazija Makjanić foto: Anastazija Makjanić

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 150C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Bjelanjke, zajedno sa prstohvatom soli, izmiksajte u čvrsti snijeg.
  2. Lagano dodajvajtee šećer, žlicu po žlicu, i miksajte sve dok se šećer skroz ne otopi (trljajući smjesu između prstiju ne smijete osjetiti šećer).
  3. Pecite 1h dok kora ne poprimi laganu zlatkastu boju. Za to vrijeme pripremite kremu.
  4. Žumanjke zajedno sa šećerom i vanilinim šećerom izmiksajte pjenasto. Postepeno smjesi dodavajte jedno po jednu žlicu brašna te lagano miksajte.
  5. Mlijeko stavite da zakuha te mu dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte par minuta na laganoj vatri neprestano mješajući pjenjačom.
  6. Kremu pustite da se skroz ohladi pa joj dodajte maslac narezan na listiće. Dobro izmikasjte dok smjesa ne postane jednolična.
  7. Breskve i marelice izrežite na ploškice, pospite sa šećerom i vanilinim šećerom te promješajte. Nakon što se kora ohladila, premažite je kremom te poslažite voće na kremu. Možete dodatno posuti čokoladom po želji.

U slast!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.