gastro postao
                                            
                                        
                                    Stari recept za poznatu tortu u ljetnoj izvedbi sa sezonskim voćem
                                
                                
                                    
                                
                                Pavlova uvijek oduševljava svojom lepršavošću, a naša nam je draga blogerica priredila jedno divno ljetno izdanje!
Sastojci za koru od bjelanjaka:
- 4 bjelanjka (na sobnoj temperaturi)
 - 200g bijelog šećera
 - prstohvat soli
 
Sastojci za kremu:
- 4 žumanjka
 - 30g bijelog šećera
 - 2 vanilin šećera
 - 40g oštrog brašna
 - 125ml mlijeka
 - 125g maslaca
 - 3 breskve
 - 4 marelice
 - 1 žlica bijelog šećera
 - 1 burbon vanilin šećer
 
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 150C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Bjelanjke, zajedno sa prstohvatom soli, izmiksajte u čvrsti snijeg.
 - Lagano dodajvajtee šećer, žlicu po žlicu, i miksajte sve dok se šećer skroz ne otopi (trljajući smjesu između prstiju ne smijete osjetiti šećer).
 - Pecite 1h dok kora ne poprimi laganu zlatkastu boju. Za to vrijeme pripremite kremu.
 - Žumanjke zajedno sa šećerom i vanilinim šećerom izmiksajte pjenasto. Postepeno smjesi dodavajte jedno po jednu žlicu brašna te lagano miksajte.
 - Mlijeko stavite da zakuha te mu dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte par minuta na laganoj vatri neprestano mješajući pjenjačom.
 - Kremu pustite da se skroz ohladi pa joj dodajte maslac narezan na listiće. Dobro izmikasjte dok smjesa ne postane jednolična.
 - Breskve i marelice izrežite na ploškice, pospite sa šećerom i vanilinim šećerom te promješajte. Nakon što se kora ohladila, premažite je kremom te poslažite voće na kremu. Možete dodatno posuti čokoladom po želji.
 
U slast!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.