Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče

Matea Mikić Pavlović
Vrlo jednostavna i jako ukusna torta od naranče, pudinga i badema. Torta je bez brašna i biskvit se sastoji od pirea od naranče, mljevenih badema, šećera, jaja, praška za pecivo i aroma.
Vidi originalni članak

Priprema se tako da se prvo napravi baza od badema, zatim se na nju stavlja puding od čokolade i na sam vrh se pomiješa instant želatinom sa sokom od naranče.

 

Matea's Kitchn Stories Tako jednostavna: Torta od oblatna, lješnjaka i karamele

 

Svidjela mi se ideja da povežem puding s narančom jer svi obožavamo Jaffa kekse ili Lino ladu Jaffa, pa sam nekako odlučila napraviti nešto okusom slično tome.

Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još Mateinih genijalnih recepata, zavirite na blog Kitchn Stories

 

Matea's Kitchn Stories Cheesecake u čaši s narom i šumskim voćem

Matea's Kitchn Stories Zimska ljubav: Sarma na slavonski način
 

 

Potrebno vam je:

  • 100 g badema
  • 1 naranča
  • 120 g šećera
  • 3 jaja
  • ½ praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Vanilin šećer
  • Krema:
  • 1 puding od čokolade
  • 1 instant želatina
  • 400 ml soka od naranče (cijeđeni ili kupljeni)
  • Šećer po potrebi

Postupak pripreme:

  1. Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica.
  2. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.
  3. Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje.
  4. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo.
  5. Spojite sve sastojke naizmjenično, dodajući i pripremljeni pire od naranče.
  6. Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rjeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.

Za kremu će vam trebati:

  1. Kremu pripremite tako da koristite puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita.
  2. Kada se puding ohladi na torti, uzmite instant želatinu i pratite upute na pakiranju.
  3. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte s instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute.
  4. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.

U slast!

 

Posjeti Gastro.hr