Kolumne 06. veljače 2018.

Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče

foto: Matea Mikić Pavlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavna i jako ukusna torta od naranče, pudinga i badema. Torta je bez brašna i biskvit se sastoji od pirea od naranče, mljevenih badema, šećera, jaja, praška za pecivo i aroma.

Priprema se tako da se prvo napravi baza od badema, zatim se na nju stavlja puding od čokolade i na sam vrh se pomiješa instant želatinom sa sokom od naranče.

 

Možda vas zanima... Tako jednostavna: Torta od oblatna, lješnjaka i karamele Kolumne

 

Svidjela mi se ideja da povežem puding s narančom jer svi obožavamo Jaffa kekse ili Lino ladu Jaffa, pa sam nekako odlučila napraviti nešto okusom slično tome.

Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još Mateinih genijalnih recepata, zavirite na blog Kitchn Stories

 

Možda vas zanima... Cheesecake u čaši s narom i šumskim voćem Kolumne Možda vas zanima... Zimska ljubav: Sarma na slavonski način Kolumne
 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

 

Potrebno vam je:

  • 100 g badema
  • 1 naranča
  • 120 g šećera
  • 3 jaja
  • ½ praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Vanilin šećer
  • Krema:
  • 1 puding od čokolade
  • 1 instant želatina
  • 400 ml soka od naranče (cijeđeni ili kupljeni)
  • Šećer po potrebi

Postupak pripreme:

  1. Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica.
  2. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.
  3. Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje.
  4. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo.
  5. Spojite sve sastojke naizmjenično, dodajući i pripremljeni pire od naranče.
  6. Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rjeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.

Za kremu će vam trebati:

  1. Kremu pripremite tako da koristite puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita.
  2. Kada se puding ohladi na torti, uzmite instant želatinu i pratite upute na pakiranju.
  3. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte s instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute.
  4. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.

U slast!

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.