Priprema se tako da se prvo napravi baza od badema, zatim se na nju stavlja puding od čokolade i na sam vrh se pomiješa instant želatinom sa sokom od naranče.
Svidjela mi se ideja da povežem puding s narančom jer svi obožavamo Jaffa kekse ili Lino ladu Jaffa, pa sam nekako odlučila napraviti nešto okusom slično tome.
Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još Mateinih genijalnih recepata, zavirite na blog Kitchn Stories.
Potrebno vam je:
- 100 g badema
- 1 naranča
- 120 g šećera
- 3 jaja
- ½ praška za pecivo
- prstohvat soli
- Vanilin šećer
- Krema:
- 1 puding od čokolade
- 1 instant želatina
- 400 ml soka od naranče (cijeđeni ili kupljeni)
- Šećer po potrebi
Postupak pripreme:
- Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica.
- Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.
- Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje.
- Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo.
- Spojite sve sastojke naizmjenično, dodajući i pripremljeni pire od naranče.
- Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rjeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.
Za kremu će vam trebati:
- Kremu pripremite tako da koristite puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita.
- Kada se puding ohladi na torti, uzmite instant želatinu i pratite upute na pakiranju.
- Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte s instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute.
- Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.
U slast!