Kolumne 02. veljače 2018.

Tako jednostavna: Torta od oblatna, lješnjaka i karamele

foto: Matea Mikić Pavlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Torta napravljena od kora za oblatne? Naravno da je moguće, i ako ste pravi ljubitelji ‘oblatnih’ onda ćete biti oduševljeni ovim fantastično-ukusnim receptom koji je savršeni spoj čokolade i lješnjaka.

Kolač je vrlo jednostavan, zanimljiv i očima vrlo ugodan. O okusima dakako ne mogu puno pričati, morat ćete isprobati taj zanimljiv recept da biste shvatili ono o čemu vam govorim.

Među omiljenim kolačima su mi oblatne s čokoladnim punjenjem. Jednostavne su za pripremu, gotove su jako brzo i jako su ukusne. 

 

Možda vas zanima... Cheesecake u čaši s narom i šumskim voćem Kolumne Možda vas zanima... Tačke s pekmezom na njezin način Kolumne

 

Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još Mateinih genijalnih recepata, zavirite na blog Kitchn Stories
 

Možda vas zanima... Zimska ljubav: Sarma na slavonski način Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

 

Sastojci:

  • 4 oblatne
  • 20 dag lješnjaka
  • 20 dag šećera
  • 20 dag maslaca
  • 8 dag šećera
  • GLAZURA:
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 3 rebra čokolade
  • 5 dag maslaca

Postupak pripreme:

  1. U lim za pečenje stavite lješnjake, pa ih zagrijte, maknite s njih ljusku i sameljite ih.
  2. U posudi popržite 20 dag šećera da dobijete lijepu karamel boju.
  3. Tome dodajte mljevene (na grubo ih sameljite) lješnjake, i nastavite pržiti, a zatim stavite na pokvašenu dasku da se ohladi.
  4. Posebno umutite 20 dag maslaca i 8 dag šećera, dodajte mljevene i ušećerene lješnjake i sve dobro izmiješajte.
  5. Ako radite u obliku torte izrežite oblatne prema kalupu, a ako radite prema nekom drugom kalupu također prilagodite oblatne toj modli.
  6. Svaku namažite nadjevom i prelijte glazurom.
  7. Za glazuru u manju posudu stavite 3 rebra čokolade, 3 žlice šećera i 5 dag maslaca i sve zajedno skuhajte uz stalno miješanje dok se ne počne zgušnjavati.
  8. Vrelom glazurom prelijte tortu i nožem ravnomjerno razmažite sa svih strana.

U slast!
 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.