Kolač je vrlo jednostavan, zanimljiv i očima vrlo ugodan. O okusima dakako ne mogu puno pričati, morat ćete isprobati taj zanimljiv recept da biste shvatili ono o čemu vam govorim.
Među omiljenim kolačima su mi oblatne s čokoladnim punjenjem. Jednostavne su za pripremu, gotove su jako brzo i jako su ukusne.
Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još Mateinih genijalnih recepata, zavirite na blog Kitchn Stories.
Sastojci:
- 4 oblatne
- 20 dag lješnjaka
- 20 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 8 dag šećera
- GLAZURA:
- 3 žlice mlijeka
- 3 žlice šećera
- 3 rebra čokolade
- 5 dag maslaca
Postupak pripreme:
- U lim za pečenje stavite lješnjake, pa ih zagrijte, maknite s njih ljusku i sameljite ih.
- U posudi popržite 20 dag šećera da dobijete lijepu karamel boju.
- Tome dodajte mljevene (na grubo ih sameljite) lješnjake, i nastavite pržiti, a zatim stavite na pokvašenu dasku da se ohladi.
- Posebno umutite 20 dag maslaca i 8 dag šećera, dodajte mljevene i ušećerene lješnjake i sve dobro izmiješajte.
- Ako radite u obliku torte izrežite oblatne prema kalupu, a ako radite prema nekom drugom kalupu također prilagodite oblatne toj modli.
- Svaku namažite nadjevom i prelijte glazurom.
- Za glazuru u manju posudu stavite 3 rebra čokolade, 3 žlice šećera i 5 dag maslaca i sve zajedno skuhajte uz stalno miješanje dok se ne počne zgušnjavati.
- Vrelom glazurom prelijte tortu i nožem ravnomjerno razmažite sa svih strana.
U slast!