Slasna, a zdrava: Čokoladna torta s avokadom

Slavonka
Avokado, kvinoja…na tren biste pomislili da je riječ možda o nekom novom receptu za guacamole ali ne, riječ je torti zbog koje će te zaboraviti sve klasične čokoladne kreme koje ste do sada probali. Ova veganska divota je, opet, samo par miksanja daleko.
Vidi originalni članak

Veganski deserti su, doista, mala umjetnička djela. Nezamislivo mi je bilo raditi čokoladnu kremu koja nije, recimo, kuhana na pari s mlijekom i jajima.

 

Moguće je! NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu

 

Najbolje od svega je što ne morate imati grižnju savjesti kada jedete ovu tortu pošto su njeni sastojci zdravi, možda ne izbalansirani, ali zadržat ćemo na tome da su zdravi. U svakom slučaju, ako se brinete zbog potencijalnih grama viška, jedite ju ponedjeljkom, taj dan ni trava ne raste i ništa se ne prima! To je barem moj moto, možete ga posuditi slobodno.

 


 
Za biskvit će vam trebati:

  • 250 g kvinoje
  • 450 ml vode
  • 180 g datulja
  • 1žlč praška za pecivo
  • 4 žlice kaka
  • 2 žlč Chia sjemenki
  • malo soli
  • 2 žlice zaslađivača – javorovog sirupa

Avokado kremu pripremite od:

  • 2 avokada
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlč kokosovog ulja
  • 4 žlice kaka

Postupak pripreme:

  1. Kvinoju natopite u vodi na 15 minuta, ocijedite što je preostalo.
  2. Dodajte sve ostale sastojke i izblendajte dok ne postane glatko.
  3. Podijelite na dva dijela i pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
  4. Za kremu stavite sve sastoje u posudu za miksanje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Namažite biskvite kremom i ukrasite jagodama!

Savjet: Možete koristiti bilo koje voće koje volite. Ja imam još nešto jagoda u vrtu pa sam ih iskoristila za ovu prigodu.

Tražite li još slasnih, zdravih recepata, svratite na Enin Youtube kanal Foodgasm Croatia ili je zapratite na Instagram i Facebook profilima.  

 

As u rukavu Točkasta tjestenina s domaćim pestom od blitve

 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu. Dobar tek!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr