Slasna jesenska torta od jabuka i badema

50 shades of hunger
Tata mi je ubrao puno domaćih, slatkih jabuka jer zna da stalno nešto pečem. Najčešće od njih napravim pitu jer mi je pita od jabuka jedna od najdražih, ali moram priznati da mi je već malo i dosadila.
Vidi originalni članak

Potražila sam neku novu ideju, neki novi recept i naletjela sam na Bečku tortu od jabuka. Unijela sam neke male promjene u originalan recept i zaista je ispala zanimljiva i ukusna.

Ovo je prvi desert s jabukama u koji nisam dodala ni mrvicu cimeta i moram priznati da mi uopće ne fali. Ipak, mislim da ću ga sljedeći put posuti po vrhu, tek toliko.  

 

50 shades of hunger Kremasti jesenski cheesecake s jabukama i karamelom

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu! 
 

 

 

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 120 g šećera
  • 1 jaje
  • 150 g maslaca
  • malo soli

Nadjev:

  • cca 1 kg jabuka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 jaje 
  • sok i kora jednog limuna

Posip:

  • 100 g listića badema
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • po želji cimet

 

 

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto i stavite na hlađenje.
  2. Za to vrijeme ogulite i narežite jabuke na kockice, prelijte ih sokom od limuna da ne potamne.
  3. Izmutite slatko vrhnje sa šećerom, jajetom i maslacem, dodajte limunovu koricu.
  4. Na razvaljano tijesto prvo posložite jabuke a zatim ih prelijte smjesom od vrhnja.
  5. Po želji pospite listićima badema i žlicom smeđeg šećera, a možete dodati i malo cimeta.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.

 

50 shades of hunger Izvrnuti kolač s kruškama i jabukama

 

Poslužite ohlađeno.

 

 

Posjeti Gastro.hr