Kolumne 03. studenoga 2018.

Slasna jesenska torta od jabuka i badema

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Tata mi je ubrao puno domaćih, slatkih jabuka jer zna da stalno nešto pečem. Najčešće od njih napravim pitu jer mi je pita od jabuka jedna od najdražih, ali moram priznati da mi je već malo i dosadila.

Potražila sam neku novu ideju, neki novi recept i naletjela sam na Bečku tortu od jabuka. Unijela sam neke male promjene u originalan recept i zaista je ispala zanimljiva i ukusna.

Ovo je prvi desert s jabukama u koji nisam dodala ni mrvicu cimeta i moram priznati da mi uopće ne fali. Ipak, mislim da ću ga sljedeći put posuti po vrhu, tek toliko.  

 

Možda vas zanima... Kremasti jesenski cheesecake s jabukama i karamelom Kolumne

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu! 
 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 120 g šećera
  • 1 jaje
  • 150 g maslaca
  • malo soli

Nadjev:

  • cca 1 kg jabuka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 jaje 
  • sok i kora jednog limuna

Posip:

  • 100 g listića badema
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • po želji cimet

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto i stavite na hlađenje.
  2. Za to vrijeme ogulite i narežite jabuke na kockice, prelijte ih sokom od limuna da ne potamne.
  3. Izmutite slatko vrhnje sa šećerom, jajetom i maslacem, dodajte limunovu koricu.
  4. Na razvaljano tijesto prvo posložite jabuke a zatim ih prelijte smjesom od vrhnja.
  5. Po želji pospite listićima badema i žlicom smeđeg šećera, a možete dodati i malo cimeta.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.

 

Možda vas zanima... Izvrnuti kolač s kruškama i jabukama Kolumne

 

Poslužite ohlađeno.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.