Potražila sam neku novu ideju, neki novi recept i naletjela sam na Bečku tortu od jabuka. Unijela sam neke male promjene u originalan recept i zaista je ispala zanimljiva i ukusna.
Ovo je prvi desert s jabukama u koji nisam dodala ni mrvicu cimeta i moram priznati da mi uopće ne fali. Ipak, mislim da ću ga sljedeći put posuti po vrhu, tek toliko.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Tijesto:
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- 1 jaje
- 150 g maslaca
- malo soli
Nadjev:
- cca 1 kg jabuka
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g maslaca
- 130 g šećera
- 1 jaje
- sok i kora jednog limuna
Posip:
- 100 g listića badema
- 1 žlica smeđeg šećera
- po želji cimet
Priprema:
- Zamijesite prhko tijesto i stavite na hlađenje.
- Za to vrijeme ogulite i narežite jabuke na kockice, prelijte ih sokom od limuna da ne potamne.
- Izmutite slatko vrhnje sa šećerom, jajetom i maslacem, dodajte limunovu koricu.
- Na razvaljano tijesto prvo posložite jabuke a zatim ih prelijte smjesom od vrhnja.
- Po želji pospite listićima badema i žlicom smeđeg šećera, a možete dodati i malo cimeta.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.
Poslužite ohlađeno.