Slasne zapečene paprike s čak tri vrste sira

Geeketa
Evo jednog mirisnog recepta sa zapečenim paprikama, dok ih ima...
Vidi originalni članak

Meni je najdraža opcija s velikim, debljim crvenim rog paprikama i finim slanim sirom. Ove zapečene paprike izvrsna su opcija kada vam se ne jede meso i po meni super vegetarijanski obrok. Jelo sadrži povrće, proteine iz svježeg sira i malo dobrih masnoćica u obliku maslinovog ulja. Iskoristimo svježe povrće dok ga ima. 

 

geeketa Za ručak: Indijsko hrskavo pile iz pećnice

 

Druge recepte blogerice Geekete potražite na njenom blogu te Facebook i Instagram profilu.
 


SASTOJCI za 2 osobe:
1 crvena rog veća paprika, 1 babura veća paprika, 250 g svježeg sira, 150 g feta slanijeg sira, češnjak, origano, crvena dimljena paprika, sol, papar, malo maslinovog ulja, parmezan ili ribanac

 

geeketa Počasti se raguom od divljači s domaćom tjesteninom

 

POSTUPAK:

  1. Paprike prerežite popola i očistite. Posolite ih i popaprite iznutra.
  2. Od ostalih sastojaka napravite smjesu za punjenje. Sjedinite sireve, dodajte začine i sitno isjeckan ili nariban češnjak. Napunite paprike a gore naribajte parmezan ili ribanac sir i posipajte crvenom dimljenom paprikom. Složite ih na posudu koju ste premazali maslinovim uljem.
  3. Pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva, tj dok paprike ne omekšaju prema vašoj želji.

Dodatni savjet: Na dno posude za pečenje možete uz maslinovo ulje dodati i malo domaćeg umaka od rajčice ili pasatu iz trgovine pa će se paprike fino zapeći u tome umaku. Ako dodate samo maslinovo ulje na dno posude negdje na pola pečenja provjerite dno posude pa prema potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjelo.

Postoji i opcija da se još oko paprika i preko sira omota tanko i na duže trake rezana panceta, naravno da daje super aromu kada se zapeče. Ali onda više nije bez mesa a ni toliko zdravo. Na vama je koju ćete verziju isprobati. 

Jelo je fino i toplo, ali i kada se ohladi. Osim toga sve je prilično zdravo. Može se služiti samostalno ili kao prilog. 

 

Posjeti Gastro.hr