Kolumne 01. srpnja 2020.

Slasne zapečene paprike s čak tri vrste sira

foto: Geeketa
gastro postao gastro.24sata.hr
Evo jednog mirisnog recepta sa zapečenim paprikama, dok ih ima...

Meni je najdraža opcija s velikim, debljim crvenim rog paprikama i finim slanim sirom. Ove zapečene paprike izvrsna su opcija kada vam se ne jede meso i po meni super vegetarijanski obrok. Jelo sadrži povrće, proteine iz svježeg sira i malo dobrih masnoćica u obliku maslinovog ulja. Iskoristimo svježe povrće dok ga ima. 

 

Možda vas zanima... Za ručak: Indijsko hrskavo pile iz pećnice Kolumne

 

Druge recepte blogerice Geekete potražite na njenom blogu te Facebook i Instagram profilu.
 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa
SASTOJCI za 2 osobe:
1 crvena rog veća paprika, 1 babura veća paprika, 250 g svježeg sira, 150 g feta slanijeg sira, češnjak, origano, crvena dimljena paprika, sol, papar, malo maslinovog ulja, parmezan ili ribanac

 

Možda vas zanima... Počasti se raguom od divljači s domaćom tjesteninom Kolumne

 

POSTUPAK:

  1. Paprike prerežite popola i očistite. Posolite ih i popaprite iznutra.
  2. Od ostalih sastojaka napravite smjesu za punjenje. Sjedinite sireve, dodajte začine i sitno isjeckan ili nariban češnjak. Napunite paprike a gore naribajte parmezan ili ribanac sir i posipajte crvenom dimljenom paprikom. Složite ih na posudu koju ste premazali maslinovim uljem.
  3. Pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva, tj dok paprike ne omekšaju prema vašoj želji.

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Dodatni savjet: Na dno posude za pečenje možete uz maslinovo ulje dodati i malo domaćeg umaka od rajčice ili pasatu iz trgovine pa će se paprike fino zapeći u tome umaku. Ako dodate samo maslinovo ulje na dno posude negdje na pola pečenja provjerite dno posude pa prema potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjelo.

Postoji i opcija da se još oko paprika i preko sira omota tanko i na duže trake rezana panceta, naravno da daje super aromu kada se zapeče. Ali onda više nije bez mesa a ni toliko zdravo. Na vama je koju ćete verziju isprobati. 

Jelo je fino i toplo, ali i kada se ohladi. Osim toga sve je prilično zdravo. Može se služiti samostalno ili kao prilog. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.