Sočni, mirisni i mekani muffini sa šljivama

Irena Gavran
Ovi ukusni muffini kao stvoreni su za dobar doručak, večeru ili kao slatki međuobrok
Vidi originalni članak

Sočni, mekani, mirisni! Ovi muffini sa šljivama lagani su za pripremiti i ne treba ti nikakvo veliko kulinarsko umijeće kako bi ih napravila.

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

Muffini sa šljivama

Potrebno ti je:

  • 200 g brašna
  • 70 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1-2 žličice cimeta
  • 200 ml jogurta 
  • 90 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Šljive (10-ak komada) 
  • Još 2 žličice šećera i 1 žličica cimeta koje ćete smiješati i posipati po muffinima prije pečenja

 

Pregacha predstavlja... Odlična torta s borovnicama i bijelom čokoladom

 

Priprema:

  1. Sjedini suhe sastojke u jednoj posudi, a mokre sastojke u drugoj. Dodaj mokre sastojke suhima i pjenjačom lagano pomiješaj. Ne moraš ni jako, ni dugo miješati, tek da se poveže (nije problem ni ako ostane koja grudica brašna). 
  2. Kalupe za muffine obloži papirnatim košaricama.
  3. U svaku uspi 2 žlice smjese, pa stavi po četvrtinu ili petinu šljive i uspi opet smjesu da napuni 3/4 košarice. Na vrh svakog muffina stavi 3,4 komadića šljive.
  4. Pospi mješavinom šećera i cimeta.
  5. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta. 
Posjeti Gastro.hr