Kolumne 29. kolovoza 2019.

Sočni, mirisni i mekani muffini sa šljivama

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi ukusni muffini kao stvoreni su za dobar doručak, večeru ili kao slatki međuobrok

Sočni, mekani, mirisni! Ovi muffini sa šljivama lagani su za pripremiti i ne treba ti nikakvo veliko kulinarsko umijeće kako bi ih napravila.

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Muffini sa šljivama

Potrebno ti je:

  • 200 g brašna
  • 70 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1-2 žličice cimeta
  • 200 ml jogurta 
  • 90 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Šljive (10-ak komada) 
  • Još 2 žličice šećera i 1 žličica cimeta koje ćete smiješati i posipati po muffinima prije pečenja

 

Možda vas zanima... Odlična torta s borovnicama i bijelom čokoladom Kolumne

 

Priprema:

  1. Sjedini suhe sastojke u jednoj posudi, a mokre sastojke u drugoj. Dodaj mokre sastojke suhima i pjenjačom lagano pomiješaj. Ne moraš ni jako, ni dugo miješati, tek da se poveže (nije problem ni ako ostane koja grudica brašna). 
  2. Kalupe za muffine obloži papirnatim košaricama.
  3. U svaku uspi 2 žlice smjese, pa stavi po četvrtinu ili petinu šljive i uspi opet smjesu da napuni 3/4 košarice. Na vrh svakog muffina stavi 3,4 komadića šljive.
  4. Pospi mješavinom šećera i cimeta.
  5. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta. 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.