Savršeno osvježenje: Mojito Cheesecake

Kikiriki Kuhacha
Cheesecake je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih kolača koji možete pripremiti, a preduvjet tome je, naravno, da volite sir u kolačima!
Vidi originalni članak

E pa ako ste taj kriterij zadovoljili, onda se odmah možete baciti na pripremu ove lagane, ljetne varijante Cheesecake torte s dodatkom ruma i limete!

Sastojci za cheesecake:

Podloga od keksa
• 200 g mljevenog Digestive keksa
• 3-4 žlice šećera
• malo ruma ili arome
• 120 g maslaca ili margarina

Napokon vikend Jamie Oliver ima recept za najbolji mojito


Nadjev od sira i limete
• 500 g svježeg kravljeg sira
• 200 g krem sira (ABC i sl.)
• sok i korica jedne limete
• 2 jaja
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer

Špajza Mojito iz snova!


Preljev od kiselog vrhnja
• 400 g kiselog vrhnja (20%mm)
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer

Cutie and Pie Savršenstvo: Ombre cheesecake s malinama


Priprema:

  1. Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem ili margarinom te šećerom i rumom.
  2. Smjesu ravnomjerno utisnite na dno kalupa za torte i stavite u pećnicu zagrijanu na 250°C da se peče 4-7 minuta (ovisno o pećnici) ili dok ne dobije zlatno smeđu koricu.
  3. Dok se podloga peče, pripremite nadjev od sira. Sve sastojke dobro izmiksajte pa izlijte preko pečene podloge od keksa. Cheesecake nastavite peći dodatnih 20-30 minuta na 170°C.
  4. Kiselo vrhnje pomiješajte sa šećerom pa prelijte preko nadjeva od sira. Tortu stavite na 6 minuta u ugašenu pećnicu.
  5. Prije posluživanja tortu dobro ohladite, najbolje je da odstoji u hladnjaku preko noći.

Uživajte!

P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile. 

 


 

Posjeti Gastro.hr