gastro postao
Prekrasan zagrebački wine bar Vino u suradnji s našim kolumnistom Gastroterminatorom donosi nam recept za najbolje piće ljeta!
Sastojci za Mojito:
- Pola decilitra Havana ruma
- Svježa menta iz našeg organskog vrta
- Šećerni sirup od smeđeg šećera iz domaće radinosti
- Pola svježe limete iz Meksika
- Decilitar mineralne vode
Priprema:
- Limeta se izgnječi da bi se izvukao sok i ulja iz kore, doda se menta koja se ne gnječi jer s previše gnječenja postaje gorka - zato se samo šejka
- Na to ide malo šećernog sirupa od smeđeg šećera. On se koristi da se bolje i lakše ukomponira u piće jer je smeđi šećer teško topiv. Dakle, to je otopljeni smeđi šećer
- Stavimo Havana rum
- Sve u šejker s ledom
- Šejk šejk šejk, i pretočimo u čašu
- Na to dodamo mineralnu
- Ukrasite s malo mente
Naravno, ako nemate domaće sastojke, poslužit će i obični!
Zahvaljujemo našem Gastroterminatoru na fotografiji, a vi kad stignete - pravac Malešnica u Vino!