E pa ako ste taj kriterij zadovoljili, onda se odmah možete baciti na pripremu ove lagane, ljetne varijante Cheesecake torte s dodatkom ruma i limete!
Sastojci za cheesecake:
Podloga od keksa
• 200 g mljevenog Digestive keksa
• 3-4 žlice šećera
• malo ruma ili arome
• 120 g maslaca ili margarina
Nadjev od sira i limete
• 500 g svježeg kravljeg sira
• 200 g krem sira (ABC i sl.)
• sok i korica jedne limete
• 2 jaja
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
Preljev od kiselog vrhnja
• 400 g kiselog vrhnja (20%mm)
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
Priprema:
- Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem ili margarinom te šećerom i rumom.
- Smjesu ravnomjerno utisnite na dno kalupa za torte i stavite u pećnicu zagrijanu na 250°C da se peče 4-7 minuta (ovisno o pećnici) ili dok ne dobije zlatno smeđu koricu.
- Dok se podloga peče, pripremite nadjev od sira. Sve sastojke dobro izmiksajte pa izlijte preko pečene podloge od keksa. Cheesecake nastavite peći dodatnih 20-30 minuta na 170°C.
- Kiselo vrhnje pomiješajte sa šećerom pa prelijte preko nadjeva od sira. Tortu stavite na 6 minuta u ugašenu pećnicu.
- Prije posluživanja tortu dobro ohladite, najbolje je da odstoji u hladnjaku preko noći.
Uživajte!
P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.