Sočan kolač s borovnicama spremit ćeš za samo pola sata

LAURA ROMAN Jednostavan kolač s borovnicama
Zasladi se kockama s borovnicom, čija ti priprema neće oduzeti puno vremena
Vidi originalni članak

Za pripremu ovog kolača koristila sam mlaćenicu ili buttermilk - sastojak koji je vrlo popularan u američkoj kuhinji pri pripremi mnogih jela, uključujući i američke palačinke. Umjesto palačinki, ja sam ovog puta od istih sastojaka napravila vrlo jednostavne bezglutenske kocke s borovnicama, gotove za samo pola sata. 

 

La Vie Shobaine Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata


Dok se kolač peče, provjeri što je novog na blogu La Vie Shobaine!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • Prstohvat soli
  • Sok 1 limuna
  • 250 ml mlaćenice
  • 75 g bezglutenskog brašna
  • 75 g rižinog ili tapioka brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 80 g borovnica

Postupak:

  1. U posudi pjenasto umuti jaja sa šećerom i soli. Dodaj mlaćenicu i sok jednog limuna.
  2. U smjesu umiješaj suhe sastojke: bezglutensko brašno, rižino brašno te kukuruzni škrob i prašak za pecivo.
  3. U tijesto laganim pokretima umiješaj borovnice, kako ih ne bi zgnječila i obojila cijeli kolač.
  4. Posudu za pečenje namasti pa prelij smjesu. Peci 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. 
  5. Kada se kolač malo ohladi, nareži ga na kocke, pospi šećerom u prahu i odmah posluži.

Posjeti Gastro.hr