Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira

Laura Roman
Danas ti donosim recept za kuglof od vanilije i svježeg sira sa sirupom od grejpa
Vidi originalni članak

Ovaj slatko-kiselkasti sirup odlično se slaže s punim okusom vanilije. Biskvit je lagan, sočan i prozračan. Za pripremu  ovog kuglofa koristila sam manji kalup (širok 18 cm, visok 8 cm), stoga ako koristiš neki veći, preporučujem da povećaš količine sastojaka. U slast!

 

La Vie Shobaine Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 300 g svježeg sira
  • 1 paket (10 g) arome vanilije
  • 100 g rižinog brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • sok jednog grejpa
  • 2 žlice šećera

 

LA VIE SHOBAINE Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja


 
Postupak:

  1. Odvoji žumanjke i bjelanjke. U bjelanjke dodaj prstohvat soli i istuci snijeg.
  2. U žumanjke dodaj šećer pa ih miksaj dok ne postanu pjenasti. Polako dodaj svježi sir i sve dobro sjedini.
  3. U smjesu dodaj aromu vanilije, brašno i škrob, te prašak za pecivo. Naposljetku, dodaj i snijeg pazeći da smjesa ostane što prozračnija prilikom miješanja.
  4. Tijesto stavi u namašćeni kalup za kuglof koji si lagano posula šećerom. Peci 35-40 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Pusti da se kuglof malo prohladi prije nego ga pokušaš okrenuti i izvući is kalupa.
  6. Za glazuru, kuhaj sok jednog grejpa sa šećerom dok se me reducira u sirup. Serviraj kolač sa sirupom i šećerom u prahu.

Posjeti Gastro.hr