Sočna janjeća rolada sa slaninom i kupusom

maXYama
Predstavljamo novi dio božićne priče blogerice maXYame - recept za janjeću roladu sa slaninom i kupusom.
Vidi originalni članak

Kvalitetno meso, dobar temeljac i malo strpljenja dijele vas od blagdanskog ručka iz snova. Blogerica maXYama je janjeći but napunila slaninom i začinima, omotala u kiseli kupus, zalila temljecem od janjećih kostiju i sporo ga pekla u pećnici. Rezultat je zaista filmski, kao i cijela atmosfera na njenoj božićnoj večeri.

MaXYama preporučuje da za sporo pečenje mesa koristite gusene pekače te da ga poslužite uz kremasti pire krumpir. 

Sastojci:

  • iskošteni janjeći but
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 10 dag slanine 
  • češnjak
  • peršin list
  • papar, sol
  • janjeći temeljac
  • svinjska mast

Postupak:

  1. Zamolite mesara da vam odvoji meso od butne kosti. Skuhajte temeljac od tih kostiju.
  2. Nasjeckajte sitno slaninu, češnjak i peršin list, dodajte mljeveni papar, sve dobro izmiješajte.
  3. Janjetinu posušite i posolite. Slaninu i povrće rasporedite podjednako po mesu i zarolajte sve zajedno te povežite kuhinjskom špagom. Zapecite roladu sa svih strana na vreloj masti.
  4. Operite listove kupusa i složite jedan do drugog tako da možete cijelu roladu zamotati u listove.
  5. Vratite roladu s kupusom na masnoću, nalijte temeljac do pola rolade i sporo pecite u pećnici nekoliko sati na 150 stupnjeva.

Druge recepte potražite na blogu maXYama te pratećim Facebook i Instagram profilima!

Posjeti Gastro.hr