Špageti od tikvica s pestom od kelja

Laura Roman
Danas vam donosim još jedan recept sa špagetima od tikvice za pripremu jednostavnog, brzog i zdravog ručka.
Vidi originalni članak

Recept možete modificirati – u pesto nisam dodavala nikakve orašaste plodove ni sjemenke, ali vi ih po želji možete dodati. U ovoj kombinaciji dobro bi se slagale sjemenke konoplje ili bučine sjemenke, ili orasi i bademi. Slobodno možete eksperimentirati da vidite koja kombinacija vam se najviše sviđa.

Uz dodatak svježeg sira, ovi špageti bit će kremasti i fini!

 

dobar tek! Odličan tart od krumpira, špinata i sira

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 1 bijeli luk
  • 2-3 velika lista kelja
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 velika žlica svježeg sira
  • 1 žličica octa 
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, origano

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Postupak:

  1. Tikvicu ogulite i uz pomoć spiralizatora pretvorite u špagete.
  2. Kelj operite, i narežite na manje komadiće. Stavite ga u multipraktik s češnjakom i maslinovim uljem (2-3 žlice ulja, po potrebi) pa blendajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na pesto.
  3. Luk narežite na sitno, te stavite na srednje jaku vatru na malo ulja. Dinstajte ga dok se ne zacakli, a potom dodajte špagete od tikvica. 
  4. Nakon par minuta, u špagete dodajte pesto od kelja, te sve dobro umiješajte. Začinite i umiješajte veliku žlicu svježeg sira kako bi smjesa postala kremasta. Dodajte i žličicu jabučnog octa ili malo limunovog soka. 
  5. Servirajte odmah, a po želji možete dodati još sira. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr