Recept možete modificirati – u pesto nisam dodavala nikakve orašaste plodove ni sjemenke, ali vi ih po želji možete dodati. U ovoj kombinaciji dobro bi se slagale sjemenke konoplje ili bučine sjemenke, ili orasi i bademi. Slobodno možete eksperimentirati da vidite koja kombinacija vam se najviše sviđa.
Uz dodatak svježeg sira, ovi špageti bit će kremasti i fini!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 bijeli luk
- 2-3 velika lista kelja
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 velika žlica svježeg sira
- 1 žličica octa
- Maslinovo ulje
- Sol, papar, origano
Postupak:
- Tikvicu ogulite i uz pomoć spiralizatora pretvorite u špagete.
- Kelj operite, i narežite na manje komadiće. Stavite ga u multipraktik s češnjakom i maslinovim uljem (2-3 žlice ulja, po potrebi) pa blendajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na pesto.
- Luk narežite na sitno, te stavite na srednje jaku vatru na malo ulja. Dinstajte ga dok se ne zacakli, a potom dodajte špagete od tikvica.
- Nakon par minuta, u špagete dodajte pesto od kelja, te sve dobro umiješajte. Začinite i umiješajte veliku žlicu svježeg sira kako bi smjesa postala kremasta. Dodajte i žličicu jabučnog octa ili malo limunovog soka.
- Servirajte odmah, a po želji možete dodati još sira. Dobar tek!