Tart od marelica - najbolje od sezonskih plodova

Josipa Cindrić
Sezona marelica idealno je vrijeme za slatke zalogaje prepune osvježenja. Inspirirajte se idejom naše kolumnistice Josipe i na divan način začinite vruće ljetne dane.
Vidi originalni članak

Sezona marelica je počela, a domaćeg pekmeza imamo već za cijelu godinu.Treba ih nekako iskoristiti te sam se zato odlučila za recept koji je toliko jednostavan i brz da vam neće biti muka stajati pored pećnice u ovim ljetnim danima.

 

Cake diary by Josipa Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja

 

Hrskavo lisnato tijesto s domaćim tek ubranim sočnim marelicama možete poslužiti sa sladoledom od vanilije i tako zadovoljiti želju za slatkim

 

Ljetni hit! Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama

 

 

Za pripremu tarta od marelica trebat će vam:

  • Lisnato tijesto
  • Marelice
  • 1 limun
  • 3 žlice šećera
  • 1 jaje 
  • Šećer u prahu 

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C 
  2. Razvaljajte lisnato tijesto, izbodite ga vilicom te gusto posložite marelice koje ste prethodno narezali na kriške te pomiješali sa sokom od jednog limuna i šećerom
  3. Razmutite jaje te pomoću kista premažite rubove lisnatog tijesta
  4. Pecite 25 min, vruće pospite šećerom u prahu

 

Savjet: Lisnato tijesto možete premazati pekmezom od marelica (domaćim najbolje) te na njega tek onda slagati marelice.

Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.  

 

Mini Fraisers Kultni francuski kolač u domaćem ruhu
 

U slast!

Posjeti Gastro.hr