Sezona marelica je počela, a domaćeg pekmeza imamo već za cijelu godinu.Treba ih nekako iskoristiti te sam se zato odlučila za recept koji je toliko jednostavan i brz da vam neće biti muka stajati pored pećnice u ovim ljetnim danima.
Hrskavo lisnato tijesto s domaćim tek ubranim sočnim marelicama možete poslužiti sa sladoledom od vanilije i tako zadovoljiti želju za slatkim.
Za pripremu tarta od marelica trebat će vam:
- Lisnato tijesto
- Marelice
- 1 limun
- 3 žlice šećera
- 1 jaje
- Šećer u prahu
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C
- Razvaljajte lisnato tijesto, izbodite ga vilicom te gusto posložite marelice koje ste prethodno narezali na kriške te pomiješali sa sokom od jednog limuna i šećerom
- Razmutite jaje te pomoću kista premažite rubove lisnatog tijesta
- Pecite 25 min, vruće pospite šećerom u prahu
Savjet: Lisnato tijesto možete premazati pekmezom od marelica (domaćim najbolje) te na njega tek onda slagati marelice.
Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
U slast!