Kolumne 02. srpnja 2017.

Tart od marelica - najbolje od sezonskih plodova

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona marelica idealno je vrijeme za slatke zalogaje prepune osvježenja. Inspirirajte se idejom naše kolumnistice Josipe i na divan način začinite vruće ljetne dane.

Sezona marelica je počela, a domaćeg pekmeza imamo već za cijelu godinu.Treba ih nekako iskoristiti te sam se zato odlučila za recept koji je toliko jednostavan i brz da vam neće biti muka stajati pored pećnice u ovim ljetnim danima.

 

Možda vas zanima... Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja Kolumne

 

Hrskavo lisnato tijesto s domaćim tek ubranim sočnim marelicama možete poslužiti sa sladoledom od vanilije i tako zadovoljiti želju za slatkim

 

Možda vas zanima... Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama Kolumne

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Za pripremu tarta od marelica trebat će vam:

  • Lisnato tijesto
  • Marelice
  • 1 limun
  • 3 žlice šećera
  • 1 jaje 
  • Šećer u prahu 

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C 
  2. Razvaljajte lisnato tijesto, izbodite ga vilicom te gusto posložite marelice koje ste prethodno narezali na kriške te pomiješali sa sokom od jednog limuna i šećerom
  3. Razmutite jaje te pomoću kista premažite rubove lisnatog tijesta
  4. Pecite 25 min, vruće pospite šećerom u prahu

 

Savjet: Lisnato tijesto možete premazati pekmezom od marelica (domaćim najbolje) te na njega tek onda slagati marelice.

Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.  

 

Možda vas zanima... Kultni francuski kolač u domaćem ruhu Kolumne
 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.