Tjestenina sa šparogama - kremasta, brza i slasna

Irena Gavran
Pregacha nam donosi sezonski recept za tjesteninu sa šparogama.
Vidi originalni članak

Irena s bloga Pregacha kaže kako je ovaj recept za šparoge s tjesteninom brz i jednostavan, a samim time i savršen za sezonu šparoga, dok ih još ima. Svega nekoliko sastojaka, 15 minuta vremena i ručak je spreman. Evo kako!

 

Pregacha Fini slani muffini s kulenom i kukuruznim brašnom

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Pregacha Chili con carne - na žlicu, uz rižu, tjesteninu ili u tortilji

 


Potrebno vam je:

  • 500 g bijelih šparoga 
  • 400 g tjestenine po želji 
  • 250 ml vrhnja za kuhanje - koristila sam 10%mm, savršeno je odgovaralo 
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • Sir po želji (parmezan ili ribanac) 
  • Sol i papar po vlastitom guštu. 

Postupak pripreme:

  1. Najprije očistite šparoge, tako da odrežete donji dio, jedno 2 cm od kraja i te krajeve bacite. 
  2. Čiste šparoge narežite na komadiće 3, 4 cm, pa ih prokuhajte 5-7 min. 
  3. Šparoge izvadite iz vode i ostavite sa strane. U vodu u kojoj ste kuhali šparoge, ubacite tjesteninu i kuhajte prema uputama s pakiranja. 
  4. Kad je tjestenina kuhana, ocijedite od vode i vratite u posudu, prelijte vrhnjem, limunom i začinite po želji. Dodajte šparoge i još malo držite na srednjoj vatri dok vrhnje ne prokuha.
  5. Prije serviranja pospite sirom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr