Kolumne 2785 prikaza 07. svibnja 2019.

Fini slani muffini s kulenom i kukuruznim brašnom

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni slani muffini s omiljenim mesnim dodacima i kukuruznim brašnom idealni su za doručak, ručak i večeru.

Uživanje u hrani nastavlja se i nakon blagdana. Miks kukuruznog i glatkog brašna dat će vam dozu novih okusa i tekstura, dok će kiselo vrhnje i jogurt biti zaslužni za sočnost muffina. Na kraju u smjesu ubacite šunku, kulen, sir ili povrće po želji, pa sve zajedno poslužite uz omiljeni mladi luk. 

 

Možda vas zanima... Brzinski slani i slasni tart od ostataka iz hladnjaka Kolumne

 

Brzi slani muffini idealan su doručak, ručak, večera, pa čak i gablec na poslu. U slast!

 

Možda vas zanima... Tempelopita - brza grčka pita od sira Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Muffini s limunom stvoreni za prvi dan proljeća Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 125 g tekućeg jogurta
  • 75 ml ulja
  • 2 jaja (odvojiti žumanjak i bjelanjak)
  • Sol po želji
  • 250 g šunke i/ili kulena
  • Sjemenke za prosipanje po želji

Postupak pripreme:

  1. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke (oba brašna, sol i prašak za pecivo).
  2. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
  3. Žumanjke sjedinite s vrhnjem, jogurtom i uljem.
  4. Dodajte suhim sastojcima, pa ubacite i šunku i kulen, odnosno meso koje koristite.
  5. Dobro promiješajte pa lagano špatulom sjedinite sa snijegom od bjelanjka.
  6. Kalupe za muffine dobro namastite, pa uspite smjesu. Pospite lanenim ili suncokretovim sjemenkama, sezamom, kimom...
  7. Ja sam dobila ravno 12 klasičnih komada.
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 min.
  9. Muffine pustite da se ohlade 10-ak min, a onda uz pomoć noža odvojite od rubova kalupa. 
  10. Poslužite uz vrhnje i mladi luk. 

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.