Kolumne 24. travnja 2019.

Brzinski slani i slasni tart od ostataka iz hladnjaka

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Pregacha donosi jedan brzi recept za rješavanje ostataka šunke i kulena od blagdana...

Ovih sam blagdana pokupila sve što se dalo pokupiti i od svojih i od muževih roditelja i mirna sam cijeli tjedan. Pripremila sam vam par leftover friendly recepata, pa počinjem s najbržim...

 

tempelopita Možda vas zanima... Tempelopita - brza grčka pita od sira Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Chili con carne - na žlicu, uz rižu, tjesteninu ili u tortilji Kolumne Možda vas zanima... Mini kuglofi - jednostavni, sočni i tako primamljivi Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 1 razvaljano tijesto za pizzu ili svježe lisnato
  • 150 g krem sira
  • 1 jaje
  • Meso i začini po želji

Postupak pripreme:

  1. Tijesto odmotajte i stavite na papir za pečenje. Rubove presavijete kako nadjev ne bi curio. Tijesto izbockajte vilicom.
  2. Za nadjev dobro promiješajte sir i jaje, začinite sa soli i paprom po želji. Nadjev izlijte po tijestu i poravnajte.
  3. Pobacajte šunku, kulen, pršut, salamu ili što ste odlučiti izbaciti iz hladnjaka.
  4. Pecite na 180 stupnj20ak20ak minuta dok se nadjev ne stisne a rubovi zapeku.

Uživajte!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.