Kolumne 3221 prikaza 17. travnja 2019.

Mini kuglofi - jednostavni, sočni i tako primamljivi

Irena Gavran
Dok sužavamo izbor kolača za blagdane, pišem Vam recept za odlične, ukusne, jednostavne i sočne mini kuglofe.

Trenutno sam zapela na ovim suhim kolačima jer se trudim udovoljiti baki i djedu maksimalno. No moram reći, da smo se borili svi za stolom za kolač više.

 

Možda vas zanima... Tart s bijelom čokoladom, kikirikijem i slanim karamelom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Kakav hit: Superbrza čokoladna torta s čoko bananicama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 115 g omekšalog maslaca ili margarina
  • 2 jaja
  • 170 g šećera
  • 120 ml mlijeka
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 veća žlica soka od limuna
  • 1 žličica korice limuna 
  • 125g borovnica + za ukrašavanje 
  • 150 g milerama
  • 60 g šećera u prahu
  • Par kapi ekstrakta vanilije

Potrebno vam je:

  1. Maslac, šećer i jaja miksajte dok se ne sjedine i dok smjesa ne postane pjenasta.
  2. Ulijete mlijeko i sjedinite.
  3. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i malo soli.
  4. Sve promiješajte kako bi se smjesa povezala. Ubacite sok i koricu limuna i borovnice pa lagano sve sjedinite špatulom.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici 175 stupnjeva  20-ak minuta (provjerite čačkalicom).
  6. Moji kuglofi su baš mini, koristim kalupe iz Lidla (i nedavno su bili u ponudi) i dobila sam ih 16 komada.
  7. Pažljivo ih vadite iz kalupa, pustite da se kroz prohlade pa ih prelijte čokoladom, karamelom, pospite šećerom u prahu ili kao ja u ovom slučaju - mileram dobro izmiješan sa šećerom u prahu i vanilijom. 

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.