Torta od čokolade, jagoda i lješnjaka - može li bolje?

Nešto slatko by Katarina
Sezona je jagoda i bilo bih šteta ne iskoristiti ih pa sam zato pripremila ovaj divan, sezonski kolač...
Vidi originalni članak

Najbolji način za to je torta koja osim što u sebi ima jagode, ima i lješnjake, te čokoladu. Svakako probajte ovaj recept, oduševit će vas!

 

Nešto slatko by Katarina Brze i slatke: Rolice od vanilije i šumskog voća

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Brzo i fino! Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja

 


Za biskvit će vam trebati:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 dcl ulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 100 g brašna
  • 100 g mljevenog lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo

*trebate ispeći tri, a ovo su sastojci za jedan biskvit

Postupak pripreme:

  1. Jaja stavite u posudu te ih miksajte dodajući im šećer.
  2. Dok jaja postanu svijetla i kremasta, dodajte im ostale sastojke počevši od mokrih.
  3. Sjedinite sve sastojke, te smjesu prebacite u pleh veličine 26 cm i pecite na 180 stupnjeva/ 30-tak minuta (napravite test s čačkalicom).
  4. Pečene biskvite ohladite.

Za kremu će vam trebati:

  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 500 g mascarponea
  • ekstrakt od lješnjaka ili liker po vašoj želji
  • + 500 g jagoda (narezanih na sitne kockice i „posušene“ (10 min) na papirnatom ručniku)

Postupak pripreme:

  1. Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Vrhnje za šlag izmiksajte čvrsto, te mu dodajte mascarpone, ekstrakt lješnjaka ili liker i rastopljenu čokoladu.
  2. Kremu sjednite i dobro izmiješajte pomoću špatule. Krema je gotova odmah! Ne trebate je hladiti prije stavljanja na biskvit (bitno da je biskvit hladan).
  3. Tortu možete odmah slagati tako da stavite prvi biskvit, pa dio kreme, pa na kremu rasporedite jagode...
  4. Stavite drugi biskvit, pa dio kreme, pa ostatak jagoda..Na jagode stavite prestali zadnji biskvit i kremu, te sve stavite u hladnjak na barem 5 h prije ukrašavanja torte ili posluživanja.
  5. Tortu ukrasite prema želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr