Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica

Slavonka
Nekada mi se jede doručak cijeli dan, za svaki obrok. Bio to smoothie, zobene ili nešto konkretno kao danas...
Vidi originalni članak

Današnje zvijezde doručka su brzi trokutići s jogurtom i malo domaćih delicija – kulinače (ili vam kulenova seka) i šunke. Napokon je sazrio i mamin i tatin paradajz pa sada možemo jesti i paradajz koji ima okus po paradajzu!
 

foodgasm Mamini kroasani... zato jer su najbolji!

 

Ovi trokutići su jednostavni i brzi, možete ih puniti s čim god želite ali nisu ni loši „prazni“. Ja sam koristila integralne jufke- kore za pitu pošto sam to imala u hladnjaku, ali bilo koje kore će poslužiti.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

Foodgasm Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje
 

Potrebno vam je:

  • 1 čašica tekućeg jogurta
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 pakiranje kora za pitu

Postupak pripreme:

  1. Posudu za pečenje obložite pek papirom. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudi pjenjačom umutite jaja, jogurt, ulje i sol.
  3. Dodajte prašak za pecivo i brašno i dobro promiješajte.
  4. Kore za pitu režite uzdužno na trake širine cca 10 cm.
  5. Ja za jedan trokutić koristim dvije trake, vi možete i više ako želite lisnatije trokutiće.
  6. Trakicu premažete smjesom od jogurta na nju stavite još jednu trakicu i opet premažete

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Slažete trokutić ovako:
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

7. Trokutiće posložite u posudu za pečenje. Ostavite im malo prostora između, neće se puno raširiti.

8. Sve trokutiće još jednom odozgora premažite smjesom od  jogurta i pecite 15-20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr