Kolumne 09. svibnja 2022.

Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekada mi se jede doručak cijeli dan, za svaki obrok. Bio to smoothie, zobene ili nešto konkretno kao danas...

Današnje zvijezde doručka su brzi trokutići s jogurtom i malo domaćih delicija – kulinače (ili vam kulenova seka) i šunke. Napokon je sazrio i mamin i tatin paradajz pa sada možemo jesti i paradajz koji ima okus po paradajzu!
 

Možda vas zanima... Mamini kroasani... zato jer su najbolji! Kolumne

 

Ovi trokutići su jednostavni i brzi, možete ih puniti s čim god želite ali nisu ni loši „prazni“. Ja sam koristila integralne jufke- kore za pitu pošto sam to imala u hladnjaku, ali bilo koje kore će poslužiti.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

Možda vas zanima... Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje Kolumne
 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Potrebno vam je:

  • 1 čašica tekućeg jogurta
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 pakiranje kora za pitu

Postupak pripreme:

  1. Posudu za pečenje obložite pek papirom. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudi pjenjačom umutite jaja, jogurt, ulje i sol.
  3. Dodajte prašak za pecivo i brašno i dobro promiješajte.
  4. Kore za pitu režite uzdužno na trake širine cca 10 cm.
  5. Ja za jedan trokutić koristim dvije trake, vi možete i više ako želite lisnatije trokutiće.
  6. Trakicu premažete smjesom od jogurta na nju stavite još jednu trakicu i opet premažete

 

 

Slažete trokutić ovako:
 

 

7. Trokutiće posložite u posudu za pečenje. Ostavite im malo prostora između, neće se puno raširiti.

8. Sve trokutiće još jednom odozgora premažite smjesom od  jogurta i pecite 15-20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Dobar tek!

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.