Današnje zvijezde doručka su brzi trokutići s jogurtom i malo domaćih delicija – kulinače (ili vam kulenova seka) i šunke. Napokon je sazrio i mamin i tatin paradajz pa sada možemo jesti i paradajz koji ima okus po paradajzu!
Ovi trokutići su jednostavni i brzi, možete ih puniti s čim god želite ali nisu ni loši „prazni“. Ja sam koristila integralne jufke- kore za pitu pošto sam to imala u hladnjaku, ali bilo koje kore će poslužiti.
Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 1 čašica tekućeg jogurta
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica brašna
- 1 žličica soli
- 1 pakiranje kora za pitu
Postupak pripreme:
- Posudu za pečenje obložite pek papirom. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
- U posudi pjenjačom umutite jaja, jogurt, ulje i sol.
- Dodajte prašak za pecivo i brašno i dobro promiješajte.
- Kore za pitu režite uzdužno na trake širine cca 10 cm.
- Ja za jedan trokutić koristim dvije trake, vi možete i više ako želite lisnatije trokutiće.
- Trakicu premažete smjesom od jogurta na nju stavite još jednu trakicu i opet premažete
Slažete trokutić ovako:
7. Trokutiće posložite u posudu za pečenje. Ostavite im malo prostora između, neće se puno raširiti.
8. Sve trokutiće još jednom odozgora premažite smjesom od jogurta i pecite 15-20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Dobar tek!