Kolumne 8373 prikaza 15. svibnja 2018.

Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje

Ena Kokanović
Ova pita je najljepši spoj voća, sira i hrskavog tijesta koji ćete ikada probati. Provjereno!

Dok vam se još da paliti pećnicu i podizati temperaturu kući, počastite se ovom ljepoticom. Vrijedna je svakog trenutka pripreme. Kako biste se dodatno osvježili, poslužite ju uz kuglicu sladoleda.

 

Možda vas zanima... Knedle sa džemom - omiljene slatke okruglice Kolumne

 

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Najmekše kiflice koje se ne mijese Kolumne Možda vas zanima... Kraljica comfort fooda: Juha od brokule i sira Kolumne

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

 

Prhko tijesto:

  • 400 g brašna
  • 175 g omekšalog maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žličice korice limete
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilija

Krema od sira:

  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice pudinga od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice mlijeka

Krema od šumskog voća:

  • 400 g smrznutog šumskog voća
  • pola štapića burbon vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin puding

Krokant:

  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica sjeckanih badema

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite prhko tijesto. Sve sastojke stavite u posudu i uprljajte ruke. Kada se svi sastojci povežu, dobit ćete jednoličnu smjesu savršenog prhkog tijesta. Utisnite prstima prhko tijesto u kalup za tortu. Pokrijte cijelu površinu i rub. Izbodite vilicom.
  2. Za kremu od sira ručno promiješajte svježi sir, pudding, šećer  i mlijeko. Za kremu od šumskog voća, smrznuto šumsko voće stavite na laganu vatru i pustite da se topi. Kada je otopljeno dodajte pola štapića burbon vanilije i 4 žlice šećera. Pustite da kuha. U posebnu posudu izdvojite 5 žlica tekućine od šumskog voća te dodajte 1 vrećicu pudinga od vanilije i dobro promiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada je šumsko voće prokuhalo dodajte puding i kuhajte još minutu, dok se ne zgusne.
  3. Za krokant prvo otopite maslac na laganoj vatri. U posebnu posudu istresite mljevene bademe, dodajte šećer u prahu i žlicu brašna. Promiješajte suhe sastojke i postepeno dodajte otopljeni maslac.  Na kraju dodajte  sjeckane bademe  i promiješajte.
  4. Na prhko tijesto koje ste rasporedili po kalupu prvo razmažite kremu od sira. Zatim istresite kremu od šumskog voća i sve bogato pospite krokantom. Pitu pečete na 160 stupnjeva, 70 minuta. Kada je gotova, morate je pustiti da se u potpunosti ohladi, najbolje preko noći.

Dobar tek!

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.