Volimo ljeto: Jogurtica s kupinama i marelicama

Cutie and pie
Fantastična i tako jednostavna torta koja se ne peče posve će vas osvojiti za vrijeme dugih, vrućih ljetnih dana...
Vidi originalni članak

Jučer smo imali druženje. Brat i ja te naše bolje polovice. Poslije večere slijedila je bitka s vodenim balonima koja je bila...zanimljiva. Imam osjećaj da će biti i revanš uskoro. No vratimo se mi na ono bitno - recept. 

 

Vrijeme je za sladoled Bazga i jagode recept su za najslađe osvježenje

 

Kako je ovih dana pakleno vruće nije mi do pećnice, iako mi se razne ideje motaju po glavi. Čim sam vidjela zadnji post Eme sa bloga Hrana i veselje, znala sam da je to moj odabir slastice za naše druženje. Lagana jogurt torta sa sezonskim voćem bez pečenja. Može li bolje? Mislim da ne može. 

 

Tako lako Lažni cheesecake s mileramom i šumskim voćem

 

 

Fotograf je danas imao obaveza, pa je ovo još jedan od recepata koji sam sama fotografirala.

Donosim vam moju verziju jogurtice s kupinama i marelicama prilagođenu s bloga Hrana i veselje. Dobar tek!

Potrebno vam je:

  • 180 g Speculas keksa
  • 100 g maslaca
  • 12 listića želatine ( za 1 litru tekućine)
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 540 g čvrstog jogurta
  • sok jednog limuna
  • korica dva limuna
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 300 g voća + za dekoraciju

Priprema:

  1. Dno kalupa promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Maslac rastopite i skinite s vatre. Kekse izmrvite. 
  3. Maslac prelijte preko izmrvljenog keksa i sjedinite te istresite na pripremljeni kalup.
  4. Prstima utisnite kekse u dno kalupa. Ostavite u hladnjak.
  5. Želatinu natopite po uputama. U međuvremenu izradite slatko vrhnje, ali pripazite da ne pretjerate.
  6. Listove želatine izvadite i ocijedite. Zagrijte želatinu na laganoj vatri. Kada se istopi dodajte čvrsti jogurt u želatinu i brzo miješajte.
  7. Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni šlag i pažljivo sjedinite špatulom. 
  8. Dodajte sok i koricu limuna, javorov sirup i šećer. Provjerite slatkoću i prilagodite svojim ukusima, vodeći računa o slatkoći keksa i voća koje želite koristiti.
  9. Na pripremljenu podlogu od keksa i maslaca istresite pola smjese i poredajte polovicu voća. Ostatak smjese istresite preko voća te poravnajte površinu. 
  10. Kalup obložite prozirnom folijom i stavite u hladnjak na par sati ili preko noći.
  11. Prije serviranja skinite prozirnu foliju. Prođite vrućim nožem po obruču kalupa te pažljivo skinite obruč. Odignite papir za pečenje s kalupa te skinite papir. 
  12. Dekorirajte po želji s voćem.

 

 

Želite li uživati u slatkim i slanim jelima naše blogerice Kristine, potražite ih na blogu Cutie and pie i istoimenoj Facebook stranici.  
 

Topi se u ustima... Desert s karakterom: Irish cream panna cotta

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr